Alexandra Kolínská Šport

Košice Night Run OBRAZOM: Košické ulice sa zaplnili tisíckami bežcov!

Košice night run opäť prebudil metropolu východu. Do ulíc vylákal tisícky ľudí a večernému mestu vdýchol jedinečnú atmosféru. Na štarte sa stretlo viac ako 2000 bežcov vrátane detí z košických základných škôl – spoločne zabehli polovičnú trať.

Ilustračný obrázok k článku Košice Night Run OBRAZOM: Košické ulice sa zaplnili tisíckami bežcov!
Zdroj: Dnes24.sk

Sobota v Košiciach patrila športu a zábave. Tretí ročník Košice night run opäť prekonal očakávania. Štartové číslo si priplo viac športovcov ako vlani, fanúšikov si podujatie našlo aj pri stageoch a popri trati.

Najrýchlejší muži

Víťazom mužskej kategórie sa stal Martinčan Branislav Šarkan z tímu Kompas s časom 0:31:30. „Som rád pri takomto veľkom behu, pekná atmosféra, boli tu aj dobrí súperi, o to viac si víťazstvo vážim. Išiel som sem so skromnejšou náladou, ale som spokojný, dokonca som si zabehol vlastný rekord“, pochvaľoval si Šarkan. Druhú priečku obsadil Tibor Sahajda s časom 0:33:06 a tretie miesto získal Patrik Vyšňovský s časom 0:33:42.

Zabehali si aj športovkyne

Večerné mesto si prišli vychutnať aj športovkyne, najrýchlejšia spomedzi všetkých žien bola Katarína Labašová s časom 0:40:24. „Som šťastná, že sa mi to tentokrát poradilo vyhrať. Atmosféra na košickom night rune je výnimočná a robí ju tá tma, určite aj diváci, ktorí neskutočne potiahnu pretekára, aj mňa povzbudzovali a je to skvelý pocit“, povedala Labašová. Druhá ocenená bola Gabriela Slafkovská s časom 0:40:50, tretiu priečku obsadila Mariana Schreiberová, desať kilometrov zabehla za 0:41:52.

Bežci zo „základky“

Tak ako minulý rok, i teraz sa do Košice night run zapojili deti z košických základných škôl. Spolu s viceprimátorkou Renátou Lenártovou zabehli polovičnú trať. Najrýchlejší bol Vladislav Menyhért zo ZŠ Masaryková (čas 0.22:11), spomedzi dievčat vyhrala Alexandra Iglodyová zo ZŠ Abovská (čas 0:24:47). Najlepším tímom bol tento rok Kompas, ktorý trať zabehol za 0:34:27.

Medzi bežcami bol tradične i primátor Košíc Richard Raši. „Behalo sa úžasne a Košice night run je z roka na rok svetovejším behom, trať bola krásna, osvetlená, množstvo ľudí, výborná nálada, hudba, naozaj, radosť behať“, neskrýval radosť primátor. Primátor si vylepšil minuloročný výkon, 10 km zabehol za 0:48:19. Bežci rovnako ocenili novinku podujatia, merací čip ako súčasť štartového čísla, rovnako navýšenie trate, čím sa Košice night run zaradil do svetovo uznávanej kategórie 10K.

Bohatý sprievodný program

Košický nočný beh je však aj o bohatom sprievodnom programe. Zvýšený počet stageov sa postaral o príjemnú atmosféru, obrovskú pozornosť pútala nasvietená socha Immaculata, ktorú dopĺňal Dj stage. Rovnako ožili všetky priľahlé uličky ktorými sa bežalo, či už dídžejmi, alebo živými kapelami a bubnovou show. Pred štartom sa športovci rozhýbali pri fitness rozcvičke. Netradičný program ocenili bežci i návštevníci. „Je to úplne úžasné, ako to tu žije, fantastický nápad, perfektná atmosféra, milujem Košice a o rok idem aj ja. Len tak mimochodom, to ste ešte aj počasie vybavili?" hovorí jedna z návštevníčok Danka z okolia Košíc.

Bežci aj zo zahraničia

Na trati prevládali Košičania, no jedinečný nočný beh prilákal bežcov z celého Slovenska a zastúpenie malo aj zahraničie. Košickými uličkami bežali Taliani, Portugalci, Brazílčan, Fín, Francúzi, Mexičanka, Američania i Briti.

Košice night run teda opäť predčil očakávania a doslova prebehol bez väčších komplikácií. Hlavný organizátor podujatia Marek Petráš už teraz pomýšľa na ďalší ročník: „Akýkoľvek nárast je potvrdením toho, že Košice night run je projekt, ktorý má svoje miesto v Košiciach a verím, že aj perspektívu. Už teraz môžeme povedať, že 4. 9.2015 nás čaká štvrtý ročník, na ktorý sa už tešíme.“

Organizátorom podujatia je Rádio Košice, ktoré aj takýmto spôsobom vdýchlo život a zábavu do metropoly východu – a plánuje v tom pokračovať. Na štarte mali prevahu poslucháči metropolitnej jednotky.

Foto: Peter Lazár

Košický nočný beh po novom: Tentokrát sa bežalo 10 km!
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM