Hokej

Košice oplatili Nitre domácu prehru: Šláger rozhodol jediný gól!

V 48. kole najvyššej hokejovej súťaže sa odohral boj medzi prvým a druhým mužstvom tabuľky. V súboji domácej Nitry proti oceliarom padol iba jediný gól, z ktorého sa tešili košickí hráči. Rasťo Staňa opäť exceloval, keď si dokázal udržať už tretie čisté konto v košickom drese.

Ilustračný obrázok k článku Košice oplatili Nitre domácu prehru: Šláger rozhodol jediný gól!
Zdroj: TASR

Šláger kola začali pred vypredaným hľadiskom lepšie domáci. Obrovskú šancu Lelkeša zneškodnil pozorný Staňa a onedlho koncovka Miroslava Kováčika skončila iba na žŕdke. Hostia trpezlivo vyčkávali na svoju šancu a tá prišla v polovici prvej tretiny.

Jediný gól stretnutia

Na domácej strane sa najskôr neujala tutovka Nádašdiho, následne na opačnej strane ukázal domácim hokejistom ako sa nakladá s gólovými šancami Jenčík – 0:1. Zverenci Antonína Stavjaňu boli síce aj v ďalšom priebehu úvodnej dvadsaťminútovky aktívnejší, ale do kabín odchádzali s jednogólovým mankom.

Vo fantastickej atmosfére domáci neúnavne búšili do košických hradieb aj v strednej časti. Na výbornom gólmanovi Staňovi si postupne vylámali zuby Lukáš Novák, Roman Tománek aj Tomáš Chrenko. Staňa výrazne podržal svoj tím aj v polovici zápasu pri dvojnásobnej presilovke Nitry a keďže v závere druhého dejstva sa neujala ani príležitosť hosťujúceho Svatoša, po dvoch tretinách svietilo na ukazovateli chudobné skóre 0:1.

Neprekonateľný Staňa

Na začiatku tretej tretiny mohol poslať Košice do dvojgólového náskoku Jenčík, ale radosť z druhého presného zásahu v stretnutí mu pokazil výborný gólman Nitry Lakosil. Hokejisti spod Zobora v ďalšom priebehu vystupňovali svoj tlak, ale do zúfalstva ich privádzal bezchybný výkon brankára Staňu.

Ten gumoval šance Nitry ako na bežiacom páse. Svoje ostrie si postupne vylámali Mráz, Lukáš Novák aj ostrostrelec Tománek. Nitra skúsila v závere aj hru bez brankára, ale márne. Košice svoj tesný náskok ustrážili a spod Zobora si odviezli cenné tri body.

Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): „Chceli sme uspieť, preto sme museli hrať obetavo. Sklamali sme však strelecky. V úvode sme boli lepší, no po inkasovanom góle hráči vypadli z tlaku a bez gólov sa uspieť nedá. Prehra nás mrzí, ale verím, že sa pozbierame a v ďalších kolách sa nám bude dariť viac. Nie sme rocková skupina, aby sme stále vyhrávali.“

Anton Tomko (tréner Košíc): „Do Nitry sme pricestovali s cieľom vrátiť súperovi prehru z nášho ľadu. Dali sme prvý gól a to nás nakoplo. Ustáli sme aj dlhú presilovku Nitry piatich proti trom, čo bol ďalší dôležitý faktor. Postavilo nás to na nohy, dalo nám to psychické sily a sme radi, že sme v závere napriek snahe domácich dokázali udržať tesný náskok. Sme radi, že sme Nitre opäť bodovo odskočili.“

HK Nitra – HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 10. R. Jenčík (M. Bartánus)

Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: M. Novák 10 min za údery – Klouček 10 min za údery a 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Stano – Sčensný, Šefčík, 3600 divákov

V šlágri kola porazili Košice Nitru najtesnejším rozdielom
5
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM