Silvia Karasová Správy

Košice ovládnu dobrovoľníci. Zapojte sa aj vy do akcie Naše mesto!

Jedenásť slovenských miest vrátane Košíc sa už budúci víkend zapojí do akcie Naše mesto, ktorej cieľom je vďaka dobrovoľníkom skrášľovať svoje okolie.

Ilustračný obrázok k článku Košice ovládnu dobrovoľníci. Zapojte sa aj vy do akcie Naše mesto!
Zdroj: TASR

Pomáhať môžete v školkách, pri projektoch EHMK 2013, alebo na hradoch. Na výber budú mať dobrovoľníci budúci piatok a sobotu – 14. a 15. júna až 40 aktivít. Pôjde napríklad o úpravu školských dvorov, maľovanie plotov pri školách a škôlkach a napríklad tiež pomoc pri skvalitnení priestorov sociálneho zariadenia Radosť. Ak ste kreatívni, pomôcť môžete aj pri príprave plagátov pre sociálne divadlo Hopi Hope, ktoré sa venuje znevýhodneným mladým ľuďom.

V rámci EHMK sa môžete zapojiť do príprav blížiacích sa akcií ako sú Imaginácie a výstava White Noise.

Toto dobrovoľnícke podujatie organizuje v Košiciach Petra Nagyová z Nadácie Pontis: „Každý môže prispieť k tomu, ako bude vyzerať mesto, v ktorom žije. O tom je myšlienka Nášho Mesta, ktoré je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe.“

Dobrovoľníci počas dvoch dní pomáhajú pri aktivitách, ktoré sú im blízke. Tohtoročnou novinkou je záchrana hradov. V okolí Košíc sa dobrovoľnícke práce v piatok a sobotu doobedu budú sústrediť na Hrad Slanec, v obci Vinné a na Hrade Jasenov. Kastelán Hradu Vinné dokonca láka dobrovoľníkov aj na ochutnávku stredovekej kuchyne.

Ak by ste mali záujem prispieť k skrášleniu svojho mesta, prihláste sa na www.nasemesto.sk, každý dobrovoľník dostane tričko a samozrejme potrebné inštrukcie.

Okrem Košíc sa do tohto podujatia zapoja aj mestá ako Bratislava, Trnava, Galanta, Sereď, Šaľa, Partizánske, Liptovský Hrádok, Žilina, Poprad a Spišská Nová Ves. Dokopy pôjde o viac ako 350 aktivít.

Dobrovoľníci nebudú pochádzať len z radov verejnosti, ale svojou troškou pomáhajú už každoročne aj niektoré firmy, ktoré uvoľnia svojich zamestnancov a darujú ich pracovný čas na zveľadenie okolia, v ktorom pôsobia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM