Zuzana Vajayová Rôzne

Košice sa prvýkrát predstavili v Gdaňsku

Oblastná organizácia KOŠICE – Turizmus po prvýkrát prezentovala Košice na veľtrhu cestovného ruchu GTT Gdaňsk 2012 od piatku 13. mája do nedele 15. mája spoločne s ďalšími siedmimi slovenskými destináciami v expozícii Slovenska.

Pre Mesto Košice bola pripravená aj tlačová konferencia, na ktorej výkonná riaditeľka KOŠICE – Turizmus Iveta Niňajová predstavila mestskú destináciu Košice ako Európske hlavné mesto kultúry aj bránu na Východ Slovenska.

Spojenie severopoľských miest Gdaňsk, Gdyňa a Sobot je takmer miliónovou aglomeráciou. Letisko Poprad v spolupráci s leteckou spoločnosťou EUROLOT spustila už v zimnej sezóne leteckú linku Gdaňsk – Varšava – Poprad, ktorá je pripravená aj na letnú turistickú sezónu – od 20. mája 2012 dvakrát týždenne, v piatok a v nedeľu. To prináša potenciál aj pre destináciu Košice na jej objavenie ako Európskeho hlavného mesta kultúry i brány do vinárskych oblastí Východného Slovenska.

„Návštevníci veľtrhu majú znalosť o Európskom hlavnom meste kultúry, keďže minulý rok bežal v Poľsku rok výberu poľského EHMK pre rok 2016, ktoré nakoniec získalo mesto Wroclaw“, dodala Iveta Niňajová. Mnohí Poliaci transferujú cez Slovensko, keď prechádzajú na dovolenku do letných turistických destinácií na juhu Európy, čo Košiciam prináša rovnako potenciál príjazdov v prípade výberu transferu cez Košice.

Slovenská expozícia bola ocenená za naj expozíciu tohto ročníka veľtrhu GTT Gdaňsk. Ocenenie prevzal zahraničný zástupca SACR Ján Bošnovič. Expozícia bola návštevníkmi pozitívne vnímaná aj vďaka dobrej nálade, o ktorú sa postarala ľudová hudba z Východného Slovenska „Kandráčovci“ a degustácie vín z Malokarpatskej vínnej oblasti.

Zdroj: Visit Košice

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM