Michal Lendel Kultúra

Košice sa stanú hlavným mestom lásky: Pozrite si, kam vyraziť za romantikou...

Metropola východu búra zaužívané predstavy ako stráviť sviatok svätého Valentína. Program pripravený špeciálne pre túto príležitosť predstavuje kombináciu kultúrnych a zážitkových podujatí, ktoré oslovia každého, kto túži prežiť romanticky ladený víkend. Veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Košice sa stanú hlavným mestom lásky: Pozrite si, kam vyraziť za romantikou...
Zdroj: TASR

Sviatok všetkých zamilovaných prinesie do Košíc bohatú ponuku zážitkových programov, či romantické prehliadky mestom. Oproti predchádzajúcim rokom pribudli nové podujatia v podobe originálneho valentínskeho koncertu, či špeciálne akciové zľavy pre zamilované páry. Ponuka sa neustále zväčšuje a tento rok je ideálny pre všetkých, ktorí chcú prežiť netradičný Valentín v druhom najväčšom meste na Slovensku.

Hudba, večer pod hviezdami, či poriadna divočina?

Valentínsky koncert filmovej hudby zaistí, že návštevníci si odnesú netradičné zážitky z tradičného prostredia Štátnej filharmónie Košice. Po koncerte plnom známych melódií sa ako ďalšie zaujímavé miesto na návštevu ponúka Východoslovenské múzeum, jedno z vôbec najstarších múzeí na Slovensku. Všetky zamilované páry budú mať 14. februára zľavnené vstupné do všetkých jeho expozícii.

Ak by romantický večer kazil fakt, že nočná obloha je zamračená, personál Slovenského technického múzea myslel na všetko. V programe planetária je pripravený interaktívny program, po ktorom sa rozžiaria hviezdy nielen v jeho priestoroch, ale aj v očiach každej dámy. Vo vedecko-technickom centre čaká na zaľúbencov bozk nad studňou nekonečna, či skúška lásky a šikovnosti prostredníctvom 120 interaktívnych exponátov.

Samotný bozk sa stane neobyčajným vstupným platidlom v košickej ZOO, kde sa okrem prehliadky jej zvieracích obyvateľov usporiada aj tradičná Valentínska kvapka krvi. Lásku si zamilovaní budú môcť potvrdiť aj prostredníctvom valentínskeho certifikátu lásky, ktorý im bude vydaný pri východe z areálu ZOO.

Láska prechádza cez žalúdok

Aj keď v prípade Košíc ide o mestskú destináciu, stále má čo ponúknuť a predstavuje tak zaujímavú alternatívu k tradičným pobytom na horách. Najlepšie mestské hotely si pripravili pobytové balíčky, ktoré zahŕňajú niekoľkochodové večere, atmosféricky zariadené izby či rôzne wellness procedúry. V ponuke nechýbajú ani ďalšie benefity ako raňajky do postele alebo zaujímavú sabráž show – otváranie šampanského vína pomocou šable.

Láska prechádza cez žalúdok, je výrok, ktorý si osvojili šéfkuchári košických reštaurácií, kde si zaľúbené páry budú môcť pochutnať na špeciálne pripravenom valentínskom menu. Rôzny výber jedál a chodov zaručí každému, že si vyberie to pravé pre seba aj svoju polovičku. Veď kto by odolal napríklad parmezánovému rizotu s originálnou ozdobou z lupeňov ruží alebo jahodovému tiramisu?

Romantická atmosféra na vlastnú päsť

Tí, ktorí nepochádzajú z Košíc budú mať možnosť spoznať mesto prostredníctvom unikátnej prehliadky so školeným sprievodcom. Dobrodružnejšie typy sa v meste môžu orientovať individuálne a užiť si romantickú atmosféru východnej metropoly na vlastnú päsť.

Pred príchodom na hotel je vhodné si spoločne trávený čas spríjemniť návštevou niektorej z klasických vinární. Záujemcovia budú mať šancu ochutnať zo širokej ponuky vín aj známu tokajskú odrodu. Druhou možnosťou je zastaviť sa v jednom z početných večerných podnikov, kde sa spoločenský život zastaví až s východom slnka. Všetko je na rozhodnutí zaľúbencov, či chcú prežiť večer plný romantických zážitkov alebo zábavy. V meste Košice sa dá nájsť jednoducho všetko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM