Alexandra Kolínská Iné športy

Košice sa vo veľkej konkurencii nenechali zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili desaťtisíce kilometrov!

Do celoslovenskej súťaže "Do práce na bicykli" sa zapojilo 55 samospráv, 916 tímov a 2861 súťažiacich. Zahanbiť sa nenechali ani Košičania. Pozrite, ako dopadlo naše mesto vo veľkej konkurencii!

Ilustračný obrázok k článku Košice sa vo veľkej konkurencii nenechali zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili desaťtisíce kilometrov!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Kampaň Do práce na bicykli, ktorá počas mája prebiehala v košických uliciach, už pozná konečné výsledky. Zamestnanci lokálnych firiem a organizácií najazdili na dvoch kolesách až 20 105 kilometrov, čím mestu aj planéte ušetrili viac ako 5 249 kilogramov nevyprodukovaného CO2. V rámci Slovenska sa tak v súťaži naše mesto vo veľkej konkurencii nenechalo zahanbiť.

Do projektu sa v Košiciach zapojilo 37 tímov a celkovo 122 ľudí. Víťazným tímom z nášho mesta sa stal No a Čo s viac ako 2 727 najazdenými kilometrami. Spomedzi jednotlivcov najazdil najviac kilometrov (1 276) Henrik Hric z tímu USSKe 1.

Zapojených 55 miest

V rámci Slovenska sa do kampane zapojilo 55 miest, 916 tímov a 2861 súťažiacich. V silnej konkurencii sa Košiciam podarilo umiestniť vo väčšine hodnotených kategórií v prvej desiatke.

V celkovom počte najazdených kilometrov sa naše mesto umiestnilo na 5. priečke, Košičania teda za sebou nechali 50 samospráv.

Zamestnanci zo Slovenska absolvovali 60 248 ciest do práce na bicykli a najazdili 372 044 kilometrov. Vďaka tomu sa do ovzdušia nedostalo 93 011 kilogramov CO2 a iných škodlivín v porovnaní s cestou autom, čím súťažiaci prispeli k zlepšeniu ovzdušia v našich mestách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM