Tlačové správy

Košice sú na Dušičky pripravené: PREHĽAD posilnených spojov MHD

Vzhľadom na blížiaci sa Sviatok všetkých svätých bude v Košiciach posilnená mestská hromadná doprava. Pozrite si plánované zmeny už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Košice sú na Dušičky pripravené: PREHĽAD posilnených spojov MHD
Zdroj: TASR

Mesto Košice počas stredajšieho Sviatku všetkých svätých vzhľadom na zvýšený pohyb ľudí posilní výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov, DPMK zabezpečí veľkokapacitné vozidlá. Informoval o tom košický magistrát.

Počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa očakáva zvýšený počet cestujúcich na cintoríny. Návštevníkom cintorínov odporúča magistrát použiť posilnenú MHD.

DPMK z toho dôvodu vypravuje do stredy (1.11.) na linkách 12, 16 a 33 veľkokapacitné autobusy. V stredu bude aj intervalovo posilnená linka 33, ktorá zabezpečuje dopravu ku krematóriu, a mimoriadne bude premávať aj linka 54, ktorá spája verejný cintorín s viacerými sídliskami.

Od stredy 1. novembra dôjde zároveň na žiadosť cestujúcich k menším úpravám v cestovných poriadkoch liniek 12, 29, N4 a v čase a trase obedného školského spoja na linke 20L.

Vo zvýšenej miere budú monitorovať cintoríny aj nočné hliadky, ktoré by mali zamedziť prípadnému vandalizmu či nočným krádežiam vecí z hrobov. Mestská polícia bude aj usmerňovať parkovanie na priľahlých parkoviskách.

Na všetkých cintorínoch bude zvýšený výkon služby mestskej polície zabezpečovaný 12–14 hliadkami. Tie dohliadajú na dodržiavanie poriadku na verejnom cintoríne od 8.00 do 20.00 h až do piatka 3. novembra.

„V prípade potreby budú počty policajtov kontrolujúcich cintoríny a ich okolie posilnené. Súčasne budú príslušníci Mestskej polície dbať na to, aby svojou činnosťou v týchto lokalitách predchádzali protiprávnym konaniam, ku ktorým v okolí a na samotných cintorínoch dochádza v tomto období vo väčšom počte,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM