Alexandra Kolínská Správy

Košice varujú druhou najvyššou výstrahou pred silným vetrom: Akú rýchlosť až môže dosiahnuť?!

Pripravte sa na poriadne vetrisko. V okrese ma fúkať tak silno, že meteorológovia vydali pred vetrom až výstrahu druhého stupňa. Vietor má udrieť už o pár hodín.

Ilustračný obrázok k článku Košice varujú druhou najvyššou výstrahou pred silným vetrom: Akú rýchlosť až môže dosiahnuť?!
Zdroj: TASR

Buďte opatrní, bude totiž u nás poriadne fúkať. „V okrese Košíc sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 28 m/s,“ uvádza SHMÚ, podľa ktorého táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

„Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ píšu ďalej meteorológovia, ktorí silu vetra neberú na ľahkú váhu. Vydali preto pre náš okres až výstrahu druhého stupňa pred vetrom. Tá trvá od 18:00 do piatku 6:00 hod.

Zaujímave je, že Košický okres pred vetriskom meteorológovia varujú okrem výstrahy druhého stupňa aj výstrahou prvého stupňa. Tá sa však týka menej silného vetra, ktorý ale má v okrese duť na viacerých miestach. „Na viacerých miestach sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 17 – 25 m/s,“ vysvetľujú ďalej odborníci na počasie. Výstraha prvého stupňa je vydaná už na dnes – nepríjemný jav má trvať od štvrtej poobede až do ôsmej hodiny piatkového rána.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM