Michal Lendel Hokej

Košice vyrazia na ľad s novou posilou: Marek Svatoš (31) sa vracia domov

Odchovanec košického hokeja nakoniec zakotvil v HC Košice. Na hokejistu so skúsenosťami z NHL a KHL čaká premiéra v drese vicemajstra proti Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Košice vyrazia na ľad s novou posilou: Marek Svatoš (31) sa vracia domov
Zdroj: TASR

Novou posilou hokejového tímu HC Košice sa stal podľa očakávania slovenský útočník Marek Svatoš (31), ktorý sa s vedením klubu predbežne dohodol na spolupráci do konca sezóny.

„Marek sa pripojil k mužstvu pred troma týždňami a v stredu sme sa dohodli na jeho účinkovaní v drese HC Košice. Zmluvu sme podpísali do konca sezóny, nechali sme ju však obojstranne otvorenú. Prvý zápas v košickom drese odohrá v domácom stretnutí 27. septembra proti Banskej Bystrici,“ uviedol pre klubový web prezident Juraj Mondík.

Svatoš začal so seniorským hokejom v rodných Košiciach v sezóne 1999/2000 ešte ako sedemnásťročný. Už o rok neskôr bol draftovaný tímom NHL Colorado Avalanche a v nasledujúcej sezóne 2001/2002 vyhral Memorial Cup s tímom juniorskej WHL Kootenay Ice. V kanadsko-americkej NHL debutoval v ročníku 2003/2004, keď v drese v coloradských „lavín“ absolvoval duel proti Chicagu Blackhawks.

V A-tíme Colorada odohral päť sezón. Po vypršaní kontraktu odišiel do KHL a obliekal dres Avangardu Omsk. V ročníku 2010/2011 znova odohral niekoľko zápasov v NHL v dresoch Nashville Predators a Ottawa Senators. Celkovo nastúpil v NHL na 344 duelov so ziskom 172 kanadských bodov za 100 presných zásahov a 72 gólových prihrávok. Slovensko reprezentoval na MS v roku 2010, v národnom drese odohral 12 stretnutí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM