Alexandra Kolínská Správy

Košice zahalila hustá hmla: Na letisku museli zrušiť lety

Rapídne striedanie teplôt zapríčinilo v Košiciach hustú hmlu, ktorá nespôsobovala problémy len vodičom. Hmla doľahla aj na letisko, kde pre zlú viditeľnosť museli zrušiť lety.

Ilustračný obrázok k článku Košice zahalila hustá hmla: Na letisku museli zrušiť lety
Zdroj: TASR

Hustá hmla spôsobila vo štvrtok (15.1.) na košickom letisku zrušenie troch letov. Let spoločnosti Wizz Air z Londýna presmerovali do Budapešti, let Českých aerolínií z Prahy presmerovali do Popradu a lietadlo z Viedne pre počasie v Košiciach ani nevzlietlo. TASR to dnes potvrdilo vedenie letiska.

„Prevoz cestujúcich z letísk v Budapešti a Poprade do Košíc zabezpečili letecké spoločnosti. Cestujúci popoludňajšieho letu spoločnosti Austrian Airlines z Viedne prileteli neskorým večerným letom, na ktorý letecká spoločnosť promptne nasadila lietadlo s vyššou kapacitou,“ uviedol zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva Letiska Košice Tomáš Jančuš. Cestujúcim spoločnosti Wizz Air, ktorí na letisku čakali približne štyri hodiny, podali občerstvenie na náklady leteckého dopravcu v zmysle predpisov.

Napriek technickému vybaveniu košického letiska pre pristávanie lietadiel za zníženej viditeľnosti bola v časoch plánovaných príletov problémom mimoriadne hustá hmla. Dohľadnosť sa pohybovala len na úrovni 150 metrov, pričom potrebná minimálna dohľadnosť je asi 350 metrov.

„Od 19.00 h sa už počasie umúdrilo a večerné prílety z Prahy a Viedne pristáli bez problémov. Štatisticky ide iba o 0,08 % prípadov presmerovaných letov z dôvodu nedostatočnej dohľadnosti počas jedného roka,“ konštatoval Jančuš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM