Michal Lendel Správy

Košice zaplavené obrovským davom ľudí: Pozrite si Pochod za život v obrazoch...

Víkendový pochod Košicami lámal rekordy. Mestom sa prehnal niekoľko desaťtisícový dav ľudí. Pozrite si zábery z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Košice zaplavené obrovským davom ľudí: Pozrite si Pochod za život v obrazoch...
Zdroj: Webnoviny.sk

Košice boli v nedeľu dejiskom podujatia, aké nemá na Slovensku obdobu. Ako uviedol na tlačovej besede po skončení Národného pochodu za život hovorca podujatia Tomáš Kováčik, na prvom pochode svoj kladný postoj k ochrane života manifestovalo podľa odhadu organizátorov až 80-tisíc ľudí.

Náklady = 80 000 €

Náklady na pochod sa pohybujú okolo 80-tisíc eur aj vďaka tomu, že veľmi pomohli darcovia – jednotlivci aj firmy, povedal. Účastníci sa zhromaždili pri hlavnom pódiu pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici, pričom organizátori pripravili pestrý program.

Prostredníctvom pápežského nuncia Maria Giordana pozdravil pápež František účastníkov pochodu, ktorým bolo odovzdané aj apoštolské požehnanie od Svätého Otca. K rečníkom sa pridali aj politici ako napríklad europoslankyňa Anna Záborská, ale aj slovenskí cirkevní hodnostári arcibiskup Stanislav Zvolenský ,či košický arcibiskup Bernard Bober, ktorý ocenil výbornú atmosféru. „Košice vyslali dobrý signál nielen na Slovensko, ale do celého sveta,“ dodal.

Košice ako európske hlavné mesto kultúry života

Podľa iniciátora pochodu Dušana Škurlu sa v nedeľu naplnila vízia Košíc ako európskeho hlavného mesta kultúry života. „Desiatky tisíc ľudí verejne potvrdili, že podporujú myšlienku ochrany života od počatia až po prirodzenú smrť, že podporujú tradičnú rodinu,“ povedal.

Účastníci Národného pochodu za život sa za sprievodu hudby s vlajkami a transparentmi vydali na pochod po Hlavnej ulici, pokračovali po Alžbetinej, Kuzmányho, Strojárenskej a vracajú sa späť na Hlavnú ulicu. Účastníci sa na podujatí správali disciplinovane a kultúrne. Počas akcie sa teda nevyskytli nijaké vážnejšie problémy a nezaznamenali ani nijaké extrémistické prejavy.

pochod za zivot2
15
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM