Webnoviny - Kultúra

Košice zaujali v Berlíne prehliadkou pod nohami

Mesto Košice ako turistickú destináciu prezentovala na prestížnom veľtrhu venovanom turizmu v Berlíne Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) spolu so zástupcami neziskovej organizácie Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013.

(WEBNOVINY) – V národnej expozícii SACR sa prvýkrát Košice prezentovali vlastnou expozíciou v kóji, ktorá návštevníkov lákala interaktívnou virtuálnou prehliadkou, zobrazovanou priamo pod ich nohami.

Ako informoval Tomáš Čižmárik z tímu Košice – EHMK 2013, aj vďaka tomu sa pri stánku zastavovalo mnoho odborných zahraničných žurnalistov, ktorí sa zaujímali o infocesty v meste Košice, ale aj v okolitom regióne.

Mnohí z novinárov sa živo zaujímali o program Slovensko a mesto Košice ako Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013. „V stánku Košice 2013 excelovalo netradičné cimbalové zoskupenie Silváyovci z Košíc. Originálnym podaním skladieb súčasných hudobných skupín a interpretov, zahraných na tradičných hudobných nástrojoch ako husle, cimbal či fujara spôsobovali doslova a do písmena ´dopravný kolaps´ v uličke, kde sa stánok nachádzal,“ podelil sa o zážitok Peter Germuška, manažér pre cestovný ruch a regionálny rozvoj z tímu Košice 2013, n. o.

Veľtrh cestovného ruchu ITB Berlín je známy aj organizovaním významných odborných podujatí a seminárov k najnovším trendom a know-how v cestovnom ruchu. Tohto roku sa na ňom zúčastnilo 187 krajín a viac ako 11 000 vystavo­vateľov, ktorí prilákali do svojich stánkov viac ako 170 000 návštev­níkov. „Skúsenosti získavané na takýchto podujatiach plánuje nezisková organizácia Košice 2013, n. o. implementovať do vôbec prvej stratégie destinačného manažmentu pre mesto Košice”, dodal Germuška.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM