Lukáš Zavacký Hokej Šport

Košice žijú športom: 5 dôvodov, prečo je hokej u nás TOP

Hokej sa v metropole východu právom označuje za šport číslo 1. Milujú ho všetky vekové kategórie. Prečo je to tak? Prinášame 5 najväčších dôvodov.

Ilustračný obrázok k článku Košice žijú športom: 5 dôvodov, prečo je hokej u nás TOP
Zdroj: TASR

Bohatá história

Jeho história v metropole východu siaha do roku 1921. V krajine pod Tatrami patril náš hokej od začiatku medzi naj. I keď po 2. svetovej vojne došlo k stagnácii, v roku 1962 vznikol klub, ktorý sa po krátkom čase zaradil medzi československú elitu. Medzi ňou triumfoval do osamostatnenia štátov 2-krát.

Titulové ambície

Od roku 1993 sa v úspechoch pokračovalo. Zmienené mužstvo získalo počas ďalších sezón až do súčasnosti dohromady 8 titulov a iba raz sa mu nepodarilo postúpiť do play-off. Ambície sú teda stále tie najvyššie. Posledné tri ročníky pôsobí v Lige majstrov, v ktorej dokázalo zo skupiny postúpiť v 2 prípadoch.

Legendy

Toto všetko by sa však nedosiahlo bez kvalitnej výchovy nových hráčov. Za najväčšie hviezdy môžeme považovať Ladislava Trojáka, Vincenta Lukáča, Miroslava Ihnačáka, Petra Bondru či Ladislava Nagya. Práve oni sú vynikajúcimi vzormi pre nové generácie a legendami, ktoré sa spájajú práve s Košicami.

Obrovské možnosti

Nielen široká verejnosť, ale hlavne talenty majú u nás množstvo možností. Môžeme sa pýšiť nádherným štadiónom s názvom Steel Aréna, no v meste sa nachádzajú aj ďalšie. Crow Aréna a Aréna Sršňov sa tešia veľkej popularite, no na Terase, konkrétne na Medickej ulici, vyrastie onedlho HTC Aréna.

Hokejové mesto

Košice sú hokejovým mestom. To je hlavný argument, prečo sa tento šport teší takej obľube. Divákov chodilo vždy na zápasy kvantum. Momentálne ich v hľadisku nie je toľko, ako by sa možno očakávalo. Ide však o celoslovenskú situáciu, ktorá sa môže kedykoľvek zmeniť. Naša zanietenosť pre neho sa totiž nezmení.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM