Hokej

Košiciam to doma ide: Tentoraz na to doplatili Piešťany

Dobrá úvodná tretina z pohľadu Košíc rozhodla duel s Piešťanmi. Po troch góloch z úvodnej časti a jednom v tej druhej si oceliari s prehľadom náskok postrážili. Svojou bojovnosťou potešili publikum, ale aj trénera mladí košickí hráči. Víťazstvom si domáci upevnili vedúce postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Košiciam to doma ide: Tentoraz na to doplatili Piešťany
Zdroj: Webnoviny.sk

Už tradične začali v Steel aréne aktívnejšie domáci hráči. V 3. minúte najprv Konečný napálil pravú žŕdku hosťujúcej bránky, vzápätí pálil od modrej čiary Takáč, ktorého strelu tečoval Boltun a otvoril skóre duelu – 1:0. Hostia odpovedali tesne po skončení početnej výhody, keď sa v 7. minúte zblízka presadil Melichárek – 1:1. Už o niekoľko sekúnd neskôr odpratala piešťanská obrana skackajúci puk z bránkovej čiary a z ideálnej pozície pálil i domáci Spilar. V 9. minúte bol blízko ku gólu obranca hostí Brňák, nezužitkoval však ideálnu prihrávku spoza bránky. „Oceliari“ pohrozili v 11. minúte v oslabení, Marcinko trafil iba bočnú konštrukciu bránky. O dve minúty neskôr to skúšal pred Ondrejkom aj Jenčík, stav sa nezmenil. Domáci hráči sa dočkali až v 15. minúte, keď sa v hre 5 proti 3 presadil Spilar – 2:1. V závere úvodnej dvadsaťminútovky pridal tretí gól domácich Štrbák, ktorý strelou od modrej čiary potrestal vylúčenie Valábika.

Hostia mohli korigovať v 24. minúte, keď sa po chybe Marcinka dostal k puku Ručkay, no sám zoči-voči Hylákovi nepochodil. O minútu neskôr teda zahrmelo na opačnej strane, Sojčík bekhendom prekonal Tomeka a zvýšil už na 4:1. Hostia potom začali viac korčuľovať a častejšie sa tlačili do zakončenia. V 29. minúte sa dostali do sľubného prečíslenia, ale puk z Holovičovej hokejky skryl Hylák vo svojej lapačke. O dve minúty neskôr sa pred neho natlačil Bartánus, no ani na dva razy ho nedokázal prekonať. Na konci 37. minúty sa ocitol v ideálnej pozícii Boltun, nenamieril však presne. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, ale obaja gólmani podržali svoje tímy.

Od úvodu tretieho dejstva obidve mužstvá predovšetkým pozorne bránili a podnikali rýchle protiútoky. V 46. minúte sa podarilo skórovať hosťom, potom čo Lušňák prejavil pred košickou bránkou patričný dôraz a puk prepasíroval za bránkovú čiaru – 4:2. Na opačnej strane preveril v 51. minúte pozornosť Tomeka Marcinko a po ňom o minútu neskôr Konečný zblízka netrafil bránku. Hosťom sa už nepodarilo streliť kontaktný gól a Košičania si už dvojgólové víťazstvo postrážili až do samého záveru.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko, tréner HC Košice: „Mali sme dobrý vstup do zápasu, asi po prvý raz v tejto sezóne sme v úvodnej tretine strelili tri góly, čo nás upokojilo. V druhej tretine súper zvýšil obrátky, no strelili sme štvrtý gól a od tohto momentu sme mali výsledok pod kontrolou. Škoda inkasovaného druhého gólu, trošku nás to vyviedlo z miery, dali sme to však dokopy a výsledok z našej strany bol zaslúžený. V zápase zdobila našich mladých hráčov bojovnosť.“

Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: „Mali sme zlý začiatok a inkasovali sme prvý gól. Podarilo sa nám síce vyrovnať na 1:1, ale prišli dve presilovky a dva góly. V tom čase sme nehrali dobre. V druhej tretine sme sa vzchopili a hrali lepší hokej, rovnako v tretej, no na domácich to nestačilo, teda mínus tri body.“

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Góly: 3. Boltun, 15. Spilar, 20. Štrbák, 25. Sojčík – 7. Melichárek, 46. Lušňák. Rozhodcovia: Kaukokari (Fín.), Kubuš – Kacej, Rovenský, vylúčení 3:5, navyše: Sojčík 10. minút za napadnutie hlavy a krku – Valábik 10. minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 21. Tomek (Piešťany) namiesto Ondrejku, 3328 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM