Lenka Fedorová Rôzne

Košická Botanická záhrada s novým programom: Na čo sa môžete tešiť?

Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach si na leto pripravila zaujímavý program. Určený má byť najmä pre skupiny, ktoré sa prostredníctvom svojich zmyslov dozvedia o rastlinách viac.

Ilustračný obrázok k článku Košická Botanická záhrada s novým programom: Na čo sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Návštevníkov v košickej Botanickej záhrade čaká počas leta nový program v podobe zážitkového sprevádzania. Program bude určený pre skupinové návštevy a počas neho sa aj vďaka čuchu, hmatu či chuti dozvedia viac o vybraných rastlinách v exteriéri botanickej záhrady.

Veľký záujem škôl

Botanická záhrada ponúka možnosť zoznámiť sa s exotickými rastlinami z tropických a subtropických oblastí formou sprevádzania v expozičných skleníkoch ponúka botanická záhrada dlhodobo.

*** „O tento spôsob informácií je veľký záujem hlavne zo strany škôl, ale aj rôznych klubov či centier voľného času. Teraz sme sa rozhodli obohatiť program a záujemcom poskytnúť viac informácií nielen prostredníctvom počúvania, ale aj pútavejšou, zážitkovou formou,“*** uviedol riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ Sergej Mochnacký.

Možnosť spoznať nepoznané zákutia

Program zážitkového sprevádzania môžu zažiť skupinové návštevy v čase od 9:00 do 15:00 hodiny. Na prehliadku je nutné objednať sa najneskôr dva pracovné dni vopred osobne na vrátnici Botanickej záhrady v Košiciach alebo si dohodnúť termín.

„Na prehliadku sme vybrali zaujímavé, viac či menej známe druhy. Pôjde o rastliny, ktoré návštevníci poznajú aj ako úžitkové či liečivé, ale napríklad aj o také dreviny, akými sú sekvojovec mamutí alebo papierovník čínsky. Vybrané druhy si budú môcť záujemcovia ohmatať alebo ovoňať a možno sa pri prehliadke dostanú aj do takých zákutí botanickej záhrady, ktoré doposiaľ nepoznajú,“ priblížil Martin Pizňak, ktorý bude zážitkové sprevádzanie zabezpečovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM