Lukáš Zavacký Správy

Košická električka č. 9 púta pozornosť: Netradičná výzdoba už len pár dní, všetko na FOTKÁCH

V Košiciach premáva električka, akú len tak ľahko nevidieť. Niekedy stačí málo a z fádneho cestovania sa môže stať príjemný zážitok. Veď len pozrite priloženú galériu plnú fotiek.

Ilustračný obrázok k článku Košická električka č. 9 púta pozornosť: Netradičná výzdoba už len pár dní, všetko na FOTKÁCH
Zdroj: TASR

Obyvatelia metropoly východu sa môžu aspoň na chvíľu voziť v netradičných priestoroch mestskej hromadnej dopravy. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) si totiž pre nich pripravil prekvapenie.

„Od pondelka 30. mája 2016 bude premávať na linke číslo 9 električka so štrikovanými grafitmi. Cestujúcim spríjemní cestovanie počas celého týždňa. Nájdete v nej štrikované dečky a iné ozdôbky. Realizujeme túto aktivitu v spolupráci s organizáciou K 13 – Košické kultúrne centrá v rámci festivalu USE THE C!TY,“ uviedla Michaela Karaffová, hovorkyňa DPMK.

Na projekte spolupracovali Arcidiecézna Charita Košice, Únia žien Slovenska, obyvateľky sídliska Nad jazerom, ženské dobrovoľníčky, neformálna skupina Furčanky a základné školy z Košíc. Užiť si ich môžete aj našich fotkách.

Môže vás zaujímať:

Štrikované grafity v košickej električke
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM