Lenka Fedorová Rôzne

Košická Hlavná žiari farbami: Príjemné prostredie skrášľujú tisíce kvetov, FOTO

21. jún sa nesie v znamení letného slnovratu, a tak nám oficiálne začalo leto. S ním sa nám spája nielen teplé počasie, ale aj pestrofarebnosť a sviežosť. A presne taká je aj Hlavná ulica v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košická Hlavná žiari farbami: Príjemné prostredie skrášľujú tisíce kvetov, FOTO
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Košická Hlavná ulica patrí dlhodobo k najkrajším nielen na Východe, ale na Slovensku vôbec.Na jej výzore sa vo veľkej miere podieľal bývalý košický primátor Rudolf Schuster, avšak o jej príjemnú atmosféru a nádherné prostredie sa každoročne starajú tisíce kvetov.

,,Leto je moje obľúbené ročné obdobie. Mám rád slnko, a tak sa rád prejdem po Hlavnej ulici a nasávam príjemnú atmosféru. Hlavná ulica pôsobí hlavne v lete veľmi ukľudňujúco a tie kvety jej dodávajú svoje čaro," uviedol Jakub, ktorý pracuje ako zástupca vedúceho v obchodnej pobočke.

Počas letnej sezóny bolo v Košiciach na pláne vysadenie zhruba 64 000 ks letničiek do záhonov, váz , pyramíd a osadenie 458 ks segmentov s balkónovými letničkami v počte cca 4150 ks.

Čítajte tiež: Dominikánske námestie žije trhmi: Spoznali sme najsladší i najfarebnejší stánok! FOTO

Z pestrofarebného prostredia sa teší aj študentka Dominika. ,,Kvety určite skrášlia každé prostredie. Je to tu pekné, pôsobí to na mňa tak pokojne a aj keď nie som Košičanka, cítim sa tu veľmi dobre," prezradila

Dôchodkyňu pani Annu sme zastavili počas prechádzky. ,,Ja ako žena mám kvety veľmi rada. Vyzerá to tu veľmi pekne a som za to, aby sa takéto kvetinové záhony robili na viacerých miestach," uviedla.

Ak budete premýšľať na tým, kde si ísť v meste príjemne oddýchnuť, určite zamierte svoje kroky na Hlavnú ulicu. Okrem pútavej kvetinovej výzdoby vám spríjemní deň aj relaxačná hudba pri fontáne. Nezabudnite predtým sledovať našu predpoveď počasia.

Foto: Dnes24.sk

Krása Košickej Hlavnej ulice nemá konkurenciu
11
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM