Lukáš Zavacký Rôzne

Košická kapela odpálila svoj prvý KLIP: Spojenie elektroniky a krojov musíte vidieť i počuť!

V povedomí slovenskej verejnosti sa košická skupina Silvayovci stáva čoraz populárnejšou. Pred niekoľkými rokmi sa zúčastnila nadnárodnej talentovej šou, teraz vydala svoj prvý klip!

Ilustračný obrázok k článku Košická kapela odpálila svoj prvý KLIP: Spojenie elektroniky a krojov musíte vidieť  i počuť!
Zdroj: YouTube.com

Silvayovci sú formáciou originálnej hudby na Slovensku, ktorá spája tradičné s moderným. „Elektronickú hudbu prerábame do akustickej verzie, takže cover verzie vlastne zrecyklujeme,“ povedal huslista, cajonista, fujarista i gitarista kapely, Gabriel Silvay.

Skupina pozostáva z piatich ľudí. Gabriel Silvay a Miloš Silvay sú zakladateľmi, ďalšími jej členmi sú Slavomíra Silvayová, Juraj Helcmanovský a Pavol Križalkovič. V rovnakej zostave pôsobí od roku 2003. Spočiatku hrávala ľudové piesne, až neskôr začala hrať muziku, ktorou je teraz známa.

Populárnou je najmä vďaka účinkovaniu v šou Česko Slovensko má talent v roku 2010, kde sa dostala až do semifinále. V súčasnosti natočila svoj prvý videokllip, ktorý sa odohráva v dedinskom prostredí – v krčme. Vystupujú v ňom aj tanečníci z folklórneho súboru Jahodná. Pozrite si ho a možno si aj vy týchto hudobníkov obľúbite.

Môže vás zaujímať:

Prvý videoklip skupiny Silvayovci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM