Michal Lendel Kultúra

Košická kapela to rozbalila v olympijskom Rusku: Koncert na ľade pri -25 °C!

Košická kapela Call Me Steve sa vrátila s Ruska, ktoré žije atmosférou olympiády. Hudobníci si podmanili publikum v Moskve na podujatí Deň Slovenska v Parku Ermitáž, ktorý sa konal v súvislosti so ZOH Soči 2014. Svoj koncert odohrali na ľadovej ploche pri teplote -25 °C!

Ilustračný obrázok k článku Košická kapela to rozbalila v olympijskom Rusku: Koncert na ľade pri -25 °C!
Zdroj: Dnes24.sk

„Bola neskutočná zima, ale na atmosfére to nebolo vôbec poznať. Ruský divák je veľmi spontánny a ak sa mu niečo nepáči, dá to okamžite najavo. Publikum sa bavilo spolu s nami a pre človeka našich zemepisných podmienok to bolo naozaj prekvapením, ako v takom mraze dokázali s úsmevom na tvári tancovať a skandovať Call Me Steve,“ spomína na moskovský trip líder projektu Laco Rychtarik. V skupine s ním účinkuje jeden z najznámejších slovenských gitaristov Jimi Cimbala, ako aj basgitarista Tibor Greškovič a bubeník Stano Čekan.

Podujatie organizoval Slovenský inštitút v Moskve spoločne s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Rukej federácii a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Priestor v Parku Ermitráž dostala nielen slovenská kultúra, ale aj turizmus, slovenská gastronómia a šport. Podujatie sa odohralo na ľadovej ploche a otvorenej scéne parku.

„Záštitu nad podujatím prevzal veľvyslanec Slovenskej republiky v Ruskej federácii Jozef Migaš, ktorý podujatie slávnostne otvoril. Legenda slovenského hokeja a dvojnásobný olympijský medailista Jozef Golonka potešil fanúšikov autogramiádou a spoločným fotografovaním. Pre mladšie publikum pripravili animátori zaujímavé súťaže. Projekt Call me Steve si vyslúžia búrlivý aplauz a svojim vystúpením prispel k pozitívnej prezentácii Slovenska niekoľko dní pred otvorením olympiády v Soči,“ spomína na podujatie Aneta Marenčíková, ktorá je riaditeľkou Slovenského inštitútu v Moskve.

Samotnú kapelu zaujala kultúrna aktivita Slovenského inštitútu. „Prekvapilo nás koľko výstav, koncertov a iných podujatí tento inštitút organizuje. Milým zistením bola pre nás súdržnosť Slovákov a Čechov v Rusku,“ upresňuje manažérka Call me Steve Dominika Rychtáriková. V súčasnosti pracuje Call me Steve na príprave nového štúdiového materiálu. V rámci svojich koncertných aktivít sa pripravuje na vystúpenie v Poľskom Rzeszowe a následné na letné festivaly.

Košická kapela Call Me Steve v Moskve: Hudobníci to rozbalili pri -25 °C
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM