Silvia Karasová Správy

Košická Kunsthalle je už odovzdaná mestu. V najbližšej dobe ju ešte čaká kolaudácia.

Ak sa neviete dočkať návštevy košickej haly umenia Kunsthalle, ktorá je jedným z kľúčových projektov v rámci Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, máme pre vás dobrú správu! Posledný májový deň bola stavba konečne odovzdaná mestu.

Ilustračný obrázok k článku Košická Kunsthalle je už odovzdaná mestu. V najbližšej dobe ju ešte čaká kolaudácia.
Zdroj: TASR

Po problémoch, ktoré spôsobili napríklad aj komplikácie so statikou sa pôvodný termín odovzdávania stavby presúval z konca decembra 2012 na 31.máj 2013. A termín sa ešte napriek drobným úpravám podarilo dodržať.

Hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová: „Stavbu prevzal objednávateľ, ktorým je mesto Košice. Nasleduje kolaudačné konanie, predpokladaný termín je polovica júna.“

Projekt, ktorý stál vyše sedem miliónov Eur, má pôsobiť v meste ako mekka umenia. Zrekonštruovaná stará mestská plaváreň sa premenila na zaujímavé architektonické dielo, v ktorom budú prebiehať medzinárodné aj komorné výstavy, workshopy a rôzne umelecké podujatia. V rámci programu EHMK to bude okrem iného napríklad medzinárodná výstava Trienále súčasného obrazu. Na november je naplánované podujatie Britský expres, ktoré priblíži návštevníkom umenie vo Veľkej Británii po Warholovi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM