Alexandra Kolínská Rôzne

Košická mládež a alkohol: Policajti za polroka riešili takmer 70 prípadov podgurážených tínedžerov!

Alkohol sa stáva pre mládež čoraz dostupnejším. Šikovnejší sidajú pozor, no nájdu sa aj previnilci, ktorí to skryť pred mužmi zákona jednoducho nevedia.

Ilustračný obrázok k článku Košická mládež a alkohol: Policajti za polroka riešili takmer 70 prípadov podgurážených tínedžerov!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa náčelníka Mestskej polície (MsP) Jána Palčika pri týchto akciách a počas výkonu služby policajti zistili 6 prípadov, kedy bol alkohol podaný osobe mladšej ako 18 rokov, 68 prípadov mladistvých a maloletých osôb, ktorí boli pod vplyvom alkoholického nápoja.

„Tieto prípady boli v zmysle zákona postúpené správnemu orgánu na doriešenie. Ďalej bolo zistených 1 484 prípadov porušenia zákazu konzumácie alkoholických nápojov na určených verejných priestranstvách,“ uviedol Palčík.

Popíjanie s kamarátmi na diskotékach či v uliciach mesta je problémom nielen plnoletých, ale i mladistvých, teda tých, ktorým to zákon ešte neumožňuje. Zisťovali sme, ako je to s tínedžermi a alkoholom v Košiciach. O prípadoch popíjania košickej mládeže sme vás informovali v článku Policajti prehovorili o popíjaní mladých v Košiciach: Cieľom je sa opiť čo najrýchlejšie!

Košickí mestskí policajti sa čoraz častejšie stretávajú s prípadmi, kedy mládež popíja alkohol. Akonáhle prídu letné prázdniny, počet popíjajúcej mládeže sa ešte zvyšuje. Koľko nafúkali deti a čo na to hovoria ich rodičia? Dozviete sa v článku Podnapití tínedžeri: V Košiciach už nafúkalo aj dievča (12), reakcie rodičov policajtov zaskočili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM