Webnoviny - Rôzne

Košická nemocnica stopla návrhy zmlúv s lekárskou fakultou

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice nepodpíše návrh zmluvy o spolupráci, ktorý jej doručila Lekárska fakulta UPJŠ. Uviedol to v utorok popoludní vo vyhlásení riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ladislav Rosocha.

(WEBNOVINY) – Vyhlásenie agentúre SITA poskytla hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

„UNLP nemôže podpísať ich návrh zmluvy, lebo do predmetu činnosti zahrnuli aj vedecký výskum, ktorý nemocnica v predmete činnosti tohto času nemá. Bolo by nezákonné zaväzovať sa k plneniu tejto činnosti bez Osvedčenia o spôsobilosti vykonávať výskum a vývoj, ktoré udeľuje ministerstvo školstva. Návrh ich zmluvy navyše ignoruje pozíciu primára kliniky, ktorý v celom rozsahu zodpovedá za poskytovanie zdravotnej starostlivosti v zmysle interných predpisov a Zákonníka práce, čím by došlo k hrubému porušeniu zákona,“ tvrdí Rosocha.

Doložil, že v liste UPJŠ, ktorý univerzitnej nemocnici bol doručený v pondelok, sa uvádza, že „v zmysle platnej právnej úpravy UPJŠ Košice má povinnosť vykonať výberové konanie na zabezpečenie praktickej výučby študentov LF UPJŠ“.

Ako povedal Rosocha, „UPJŠ nás s takouto požiadavkou nikdy neoslovila. Záverečné stanovisko nemocnice k spolupráci je, že návrhy zmlúv UNLP sú v súlade s platnými právnymi predpismi a sú pripravené na podpis,“ .

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM