Alexandra Kolínská Rôzne

Košická šarkaniáda OBRAZOM: Padli dva slovenské rekordy!

Víkend v Košiciach bol plný obľúbených podujatí, ktoré už pokojne možno nazvať tradičnými. Jedným z nich bola stále populárnejšia Šarkaniáda, ktorá sa tento rok niesla nielen v znamení ideálneho počasia, ale aj dvoch rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Košická šarkaniáda OBRAZOM: Padli dva slovenské rekordy!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas víkendu sa odohrala Košická šarkaniáda 2014. O programe pripravovaného podujatia sa viac dočítate TU. Akcia prilákala uplynulú sobotu na Lúku nad kláštorom množstvo rodín, pričom radosť z púšťania šarkanov nemali len deti, ale aj dospelí.

Počas slnečnej soboty pripravilo Mesto Košice v rámci Šarkaniády bohatý sprievodný program. Počas hlavnej časti podujatia vzlietlo k oblohe rekordných 500 pestrofarebných šarkanov. Práve tento počet nám zabezpečil prvý z rekordov. Zaradil košickú Šarkániádu, čo do počtu šarkanov, na prvé miesto na Slovensku.

Zároveň sa účastníkom podarilo dosiahnúť aj rekord za letiaceho šarkana s najdlhším chvostom, ktorý meral 175 metrov. „Počasie bolo ideálne a nálada výborná. Dokonale som si to užil so svojou najmladšou dcérou a všetkými, ktorí sa prišli zabaviť. No a to, že sme získali dva rekordy ma neprekvapuje, pretože Košičania sú skrátka svetoví," zhodnotil primátor Richard Raši.

Oba rekordy sú ustanovujúce a zapísané v Slovenskej knihe rekordov.

Zdroj: www.kosice.sk

Košická šarkaniáda 2014 v plnom prúde
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM