Lenka Fedorová Rôzne

Košická škôlka zaujala odborníkov: V tomto je najlepšia na Slovensku!

Košická materská škola obsadila na netradičnej súťaži prvé miesto. Zaujať odbornú porotu v tejto oblasti určite nebola maličkosť.

Ilustračný obrázok k článku Košická škôlka zaujala odborníkov: V tomto je najlepšia na Slovensku!
Zdroj: TASR

Učitelia a žiaci zo siedmych škôl z celého Slovenska si prišli do Žiliny pre ocenenie v piatich kategóriách. Svojimi nápadmi a inovatívnym prístupom k učeniu presvedčili odbornú porotu zloženú zo zástupcov Ministerstva školstva, štátnej správy, univerzity i pedagogických odborníkov o tom, že patria medzi najlepších.

Víťazi z Košíc

Víťazmi sa stali žiaci z Materskej školy Poľná v Košiciach pod vedením učiteľky H. Belánovej. Žiakov z Košíc, žiakov ZŠ Horná Ždaňa pod vedením zástupkyne A.Píšovej a študentov Obchodnej akadémie v Leviciach pod vedením Z. Mészárosovej spája záujem o projektovo orientované učenie sa, chuť objavovať, riešiť reálne situácie vo svojich projektových nápadoch, chuť spolupracovať s rovesníkmi z Európy s využitím moderných komunikačných nástrojov a technológií.

Pedagógovia zapojení v projekte eTwinning – európske partnerstvá škôl – dokážu motivovať svojich žiakov a prebudiť v nich chuť učiť sa, otvárajú im nové možnosti a cesty, ktoré sú založené na spolupráci a objavovaní, kreatívnosti, podpore sociálnych a ostatných pedagogických kompetencií.

Slávnosť aj s programom pre deti

Slávnostné odovzdávanie cien na Žilinskej univerzite sprevádzal aj zaujímavý program pre malých i veľkých – deti navštívili Krajinu vĺn a sledovali fyzikálne javy, v dopravnom laboratóriu si skúsili úlohu dispečera, výskumníci z univerzity im predviedli žilinský elektromobil a na záver sa potešili so záchranárskymi psami a ich úžasnými schopnosťami pomáhať ľuďom v ohrození.

eTwinning je súčasť európskeho vzdelávacieho programu erasmus+ . Na Slovensku pracuje už 11 rokov a poskytuje metodickú pomoc materským, základným a stredným školám všetkých typov. V databáze eTwinning je v Európe zaregistrovaných viac ako 380 000 učiteľov, na Slovensku je to viac ako 6600m učiteľov z takmer 2400 škôl. Centrálna kancelária projektu sídli na Žilinskej univerzite, metodicky pomáha školám a vzdeláva pedagógov. Ročne sa cez program etwinning môžu vzdelávať stovky pedagógov pomocou moderných metód – diaľkovou i prezenčnou formou. Vzdelávacie podujatia sa organizujú na Slovensku i v zahraničí.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM