Lukáš Zavacký Kultúra

Košická Thália hodnotí uplynulú sezónu ako prelomovú: Aké premiéry chystá v budúcnosti?

V sezóne 2015/2016 sa odohralo v Divadle Thália v Košiciach 42 predstavení. V rámci Slovenska ich bolo 47 a v zahraničí 28. Riaditeľ sa vyjadril, že ju považuje za veľmi úspešnú a prezradil najbližšie premiéry.

Ilustračný obrázok k článku Košická Thália hodnotí uplynulú sezónu ako prelomovú: Aké premiéry chystá v budúcnosti?
Zdroj: TASR

Józsefa Czajlika berie uplynulý ročník ako prelomový, nakoľko do svojej aktuálnej funkcie nastúpil pred piatimi rokmi a teraz divadlo zbiera ovocie svojho úsilia. Skonštatoval to na tlačovej konferencii v Košiciach.

„Mali sme tri premiéry. Prezentovali sme klasické hry. Prvou bola Komédia omylov od Shakespeara. Je to divácky veľmi úspešné predstavenie. Odborne najúspešnejšie je Moliérov Mizantrop, ktorý bol našou druhou premiérou. Treťou bola divácky najúspešnejšia hra Mirandolina, ktorú sme uviedli v apríli tohto roka,“ povedal.

Tentoraz divadlo plánuje päť. „Jedna z nich bude v spolupráci s komárňanským Jókaiho divadlom. Pôjde o súčasnú maďarskú hru, tragikomédiu Csaba Székelyho s názvom Ako slepci v bani,“ spresnil riaditeľ.

Úvodnou premiérou bude hudobná dráma Edeho Tótha Vyvrheľ dediny, ďalšou hra Ako slepci v bani, následne veselohra Raya Cooneyho 1+1=3 a štvrtou bude najznámejšia a najhranejšia komédia Sen o noci svätojánskej od Wiliama Shakespeara.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM