Lenka Fedorová Rôzne

Košická zoo hlási úspešnú sezónu: Najviac zaujal biely tiger i mláďatká tučniakov!

Zoologická záhrada v Košiciach sa teší veľkej obľúbenosti. Dôkazom je viac ako 50 tisíc návštevníkov za uplynulý mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo hlási úspešnú sezónu: Najviac zaujal biely tiger i mláďatká tučniakov!
Zdroj: TASR

Košická zoologická záhrada privítala 4. septembra 2016 200-tisícového návštevníka. Stala sa ním Andrea Horváthová, ktorá prišla do zoo s rodinkou. Informovala o tom Eva Malešová, vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu zoo Košice.

Rodinka sa tešila výhre

Andrea Horváthová z Kechneca sa do zoo vybrala so svojím manželom a tromi deťmi. To ešte netušili, že sa budú tešiť z parádnej výhry. Vďační návštevníci tak neskrývali svoju radosť. Otec tejto rodiny sa po vážnych zdravotných problémoch ocitol na invalidnom dôchodku, a aj preto bola radosť z nečakanej výhry pre rodinku veľkým potešením.

Rodinka tak zo zoo odišla s peknými darčekmi, ako aj netradičným zážitkom. Ako výhru si vychutnali jazdu na offroad po košickej zoo.

V auguste navštívilo zoo 51 tisíc návštevníkov

„V porovnaní s minulým rokom návštevnosť košickej Zoo stúpla o 15 percent. V auguste dokonca dosiahla historické maximum, keď bránami Zoo prešlo vyše 51 tisíc návštevníkov. Podobné číslo Zoo dosiahla len v roku 2013, a to v mesiaci jún, keď otvárala DinoPark,“ uviedla Malešová.

Podľa Malešovej prišlo tento rok do zoo viac nielen domácich, ale aj zahraničných návštevníkov. Dominovali Maďari a Česi, ktorí využívali rýchlejšie spojenie z oblasti Tatier i Spiša.

„Po dobudovaní diaľnice na Spiši sa skrátil dojazd z tatranských hotelov do košickej Zoo na 70 minút. Pre českých turistov je stále veľkou motiváciou aj návšteva DinoParku porovnateľného so sieťou DinoParkov v ČR,“ skonštatovala Malešová.

Návštevníkov očaril biely tiger i tučniaky

Podľa Malešovej patrili medzi hlavné lákadlá košickej zoo mláďatká tučniakov, nový druh tuleňov a nepochybne aj biely tiger Salim. Zoo takisto zaznamenala enormný záujem o doplnkové zážitkové programy ako prímestský tábor, Offroad jazda, Noc v zoo. Práve posledná aktivita zaznamenala rekordný počet prenocovaní.

Zoo však zo zaujímavosťami nezaháľa ani po lete a už teraz chystá výstavu pri príležitosti 30 rokov Zoo Košice, ktorú pre návštevníkov otvorí 13. septembra 2016 vo Východoslovenskom múzeu. „Môžu pritom využiť zvýhodnené vstupné, keď počas trvania výstavy do 31. októbra budú môcť so vstupenkou Zoo navštíviť aj Východoslovenské múzeum a naopak,“ dodala na záver Malešová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM