Alexandra Kolínská Kultúra

Košická zoo má nový prírastok: Pozrite si FOTO tohtoročného prvého mláďaťa

Košická zoologická záhrada sa môže tešiť z prvého tohtoročného prírastku. Ovciam kamerunským, ktoré v Košiciach chovajú od roku 1988, sa totiž narodil rozkošný samček.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo má nový prírastok: Pozrite si FOTO tohtoročného prvého mláďaťa
Zdroj: Dnes24.sk

Prvým mláďaťom, ktoré prišlo na svet v košickej ZOO v novom roku, je ovca kamerunská. „Je to už 74 mláďa v rodine oviec kamerunských. Životaschopný samček prišiel na svet 7. januára matke, ktorá prišla do Košíc zo ZOO Vyškov v Českej republike. Ovce kamerunské chová naša ZOO od roku 1988,“ uvádza košická zoo na svojom webe.

Naopak, prírastky v rodine kozičiek kamerunských sa mláďatá narodili ešte v predvianočnom období. „V čriede pribudli až tri mláďatá od dvoch matiek. Za celú históriu chovu kôz kamerunských, ktorá sa datuje od roku 1987, sa narodilo už 105 mláďat. Ovce a kozy kamerunské patria k najobľúbenejším zvieratám najmä najmenších návštevníkov v každej ZOO,“ informuje ich web.

Rok 2014 patril podľa zoo k mimoriadne úspešným z pohľadu chovu plazov. „Za 35 rokov existencie sme po prvý raz odchovali korytnačku močiarnu, krokodíly čelnaté a napokon aj mláďatá veľhada kubánskeho. Tie prišli na svet po šiestich rokoch v pavilóne exotária ešte 21. decembra. Ich otec sa narodil v našej zoo v roku 2008. Tento druh hada teda rozmnožujeme už v druhej generácii,“ dodávajú na webe. Veľhady kubánske patria k prvým zvieratám košickej zoo, chovajú ich už 30 rokov.

Čo všetko sa udialo v košickej zoo v roku 2014 sa dočítate v článku Hýri farbami aj v bielej zime: Prehľad TOP momentov roku 2014 v košickej zoo.

Zdroj: ZOO Košice

Prvý tohtoročný prírastok v košickej zoo
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM