Alexandra Kolínská Rôzne

Košická zoo sa poriadne rozrastá: Vo výbehoch pribudlo desať rozkošných mláďat, pozrite FOTO :)

V košickej zoologickej záhrade okrem jari nastal aj poriadny babyboom. Za posledné týždne pribudlo vo výbehoch až desať mláďat. Pozrite si rozkošné zvieratká vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo sa poriadne rozrastá: Vo výbehoch pribudlo desať rozkošných mláďat, pozrite FOTO :)
Zdroj: Dnes24.sk

Stádo muflónov lesných sa podľa oficiálnej webstránky zoo, rozrástlo v posledných dňoch o osem mláďat. „Prvé muflónča sa narodilo 24. marca a zatiaľ posledné 2. apríla. Všetky mláďatá sa majú k svetu a matky sa o ne príkladne starajú. Muflóny lesné chováme už rovných 30 rokov. Posledné mláďa narodené tento rok je už v poradí 177. narodené u nás. Súčasné stádo tvorí jeden baran, desať samíc a osem už spomínaných mláďat,“ uvádzajú na webe.

Nový prírastok pribudol aj u ďalších oviec, a to oviec domácich cápových. Toto maďarské národné plemeno chovajú v Zoo Košice od roku 1989.

„Mláďa sa narodilo po štvorročnej prestávke. V decembri 2013 sme doviezli nového barana z chomutovského zooparku, ktorý svoje kvality už potvrdil. Počas celého obdobia chovu sa u nás narodilo 58 mláďat,“ informuje web.

„Do tretice vám chceme predstaviť aj mladú samičku paovce hrivnatej (Ammotragus lervia). Tá sa narodila v závere marca. Matka sa s mláďaťom zdržiava trochu oddelene od dvoch samcov, ktoré s nimi obývajú spoločný priestranný výbeh,“ dodávajú na stránke zoo. Tento druh chováme od roku 1989 a počas histórie chovu sme odchovali 19 mláďat.

Zdroj: www.zookosice.sk

FOTO: Babyboom v košickej zoo :)
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM