Basketbal

Košické anjelky to opäť dokázali: Patrí im už jedenásty majstrovský titul v rade

Basketbalistky Good Angels Košice získali jedenásty majstrovský titul, keď zvíťazili vo štvrtom finále play off extraligy na palubovke MBK Ružomberok 73:61. V sérii hranej na tri víťazné stretnutia celkovo triumfovali nad Liptáčkami 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Košické anjelky to opäť dokázali: Patrí im už jedenásty majstrovský titul v rade
Zdroj: TASR

V 7. minúte viedli Liptáčky o 5 bodov v pomere 13:8, napokon ale úvodnú desaťminútovku prehrali 15:17. V 14. minúte ešte dokázali strhnúť vedenie na svoju stranu, ale potom zabrali anjelky a sériou úspešných košov viedli 30:23. Po prvom polčase strácali domáce hráčky na obhajcu triumfu osem bodov (27:35) a hoci vstúpili do ďalších dejstiev s cieľom dohnať manko na súpera, sen o titule sa im začal vzďaľovať.

V 23. minúte vzplanula iskra nádeje, keď Ružomberok dotiahol na rozdiel piatich bodov, ale to bolo z jeho strany všetko. Košičanky zaznamenali desať bodov v rade a v 26. minúte sa rozdiel skóre natiahol na 15 bodov. O všetkom bolo prakticky rozhodnuté už po tretej štvrtine, po ktorej viedli hosťujúce hráčky už o dvadsať bodov. Ruža síce bojovala až do konca, snaha na skresanie košického náskoku nestačila. Anjelky zvíťazili 71:63 a po záverečnom klaksóne sa tešili zo zisku jedenásteho titulu majstra Slovenska.

Hlasy trénerov:

Juraj Suja, tréner Ružomberka: „Bol to veľmi bojovný a tvrdý zápas. Súper si vybudoval 20-bodový náskok, ktorý rozhodol a svoje vedenie až do konca udržal. My sme stretnutie prehrali na obrannom doskoku. Pomer doskočených lôpt vyznel v náš neprospech 24:42. Nezvládli sme záver prvého polčasu, kde sa nám Košice vzdialili.“

Maroš Kováčik, tréner Košíc: „Dva dni sme dievčatá upozorňovali na to, že bude mimoriadne dôležité, ako zápas začneme. Do polčasu sme viedli o 8 bodov, tam sme položili základ nášho víťazstva. Hoci súper bojoval až do konca, rozhodli naše euroligové skúsenosti. Klobúk dole aj pred Ružomberkom.“

MBK Ružomberok – Good Angels Košice 61:73 (27:35)

konečný stav 1:3, Good Angels sa stali majstrami

Good Angels získali jedenásty titul v sérii
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM