František Varga Basketbal

Košické basketbalistky pomohli sumou 3 480 eur

Vďaka košickým basketbalistkám ide na pomoc rodinám s deťmi, ktoré sa dostali do finančnej tiesne 3480 eur (104 838,48 Sk).

BRATISLAVA 23. novembra (WN/PR) – Za každý kôš, ktorý strelia v euroligových zápasoch basketbalistky tímu Dobrí anjeli Košice, posielajú na účet Systému DOBRÝ ANJEL 20 eur. V prvej trojici zápasov košické basketbalistky nahrali 174 bodov.

Na pomoc rodinám s deťmi, ktoré rakovina alebo iná zákerná choroba dostala do finančnej tiesne, tak za prvé tri zápasy prispeli sumou 3 480 eur (104 838,48 Sk).

V stredajšom, v poradí štvrtom euroligovom zápase, košické basketbalistky porazili súperky 73:70. Na pomoc rodinám chorým tak po tomto zápase pribudne ďalších 1 460 eur.

„Je bežné, že firmy podporujú športové kluby, ktoré potom ich meno nosia na drese. Naša spolupráca je však presný opak – košické basketbalistky sa volajú Dobrí anjeli, nás to však nestojí ani cent. Práve naopak – športový klub pravidelne prispieva Systému DOBRÝ ANJEL na pomoc rodinám, ktoré sa pre chorobu ocitli v zložitej životnej situácii,“ vysvetlil spoluprácu košického basketbalového tímu a Systému DOBRÝ ANJEL jeho spoluzakladateľ, Andrej Kiska.

V prestávke minulotýždňového zápasu predstavitelia tímu Dobrí anjeli Košice odovzdali symbolický šek so sumou 3 480 eur. Túto sumu, príspevky za prvé tri zápasy, Systém DOBRÝ ANJEL do posledného centa rovným dielom rozdelí medzi rodiny chorých, ktorým pomáha.

Zdroj: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM