Erik Bojničan Basketbal

Košické basketbalistky v Istanbule pred dôležitým zápasom: Komplikácie s pristátím, atentát otriasol aj našou výpravou

Basketbalistky Good Angels Košice v stredu v Istanbule nastúpia na svoj desiaty zápas v A-skupine Euroligy. Košické hráčky aj s celým realizačným tímom prileteli do dejiska zápasu už v utorok len niekoľko hodín po samovražednom útoku v centre Istanbulu.

Ilustračný obrázok k článku Košické basketbalistky v Istanbule pred dôležitým zápasom: Komplikácie s pristátím, atentát otriasol aj našou výpravou
Zdroj: TASR

Lietadlo, ktoré viezlo aj košický tím, pristálo s hodinovým meškaním. „Všimli sme si hustú premávku lietadiel nad Istanbulom. To bol dôvod, pre ktorý sme dlho krúžili nad Istanbulom a napokon pristáli takmer o hodinu neskôr,“ uviedol tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Atentát zarezonoval aj v košickej výprave

Oneskorené pristátie súviselo so samovražedným atentátom, ktorý v utorok otriasol centrom Istanbulu. Zahynulo pri ňom najmenej 10 ľudí, prevažne Nemcov, a ďalších 15 utrpelo zranenia. Táto udalosť zarezonovala aj v košickej výprave, ktorá, z obáv o svoju bezpečnosť, neplánuje vychádzať z hotela viackrát, než bude nevyhnutné.

„Dohodli sme sa, že nepôjdeme nikam von. Mimo hotela absolvujeme iba tréning a zápas, inak sa von z hotela nechystáme,“ poznamenal tréner Kováčik.

K atentátu došlo na Námestí sultána Ahmeda neďaleko Modrej mešity, ktorú vo veľkom počte navštevujú zahraniční turisti.

Cieľom je prekvapiť favorita

Košičanky pricestovali do Istanbulu s cieľom prekvapiť favorizovaný domáci tím a zároveň nadviazať na domáce víťazstvo 54:49 z konca októbra. „Víťazstvo by nás posunulo bližšie k nášmu cieľu. Družstvo Galatasarayu je však v omnoho lepšom stave ako keď sme ho v úvode sezóny na domácej palubovke zdolali. Určite tam však necestujeme iba odohrať zápas. Chceme sa pobiť o víťazstvo,“ poznamenal generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Hlavným cieľom košického družstva je umiestnenie na 5–6. mieste, ktoré by znamenalo účasť vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. „Je nám jasné, že potrebujeme vyhrať dva zápasy, aby sme splnili ciele. Toto je ďalší pokus. Ideme hrať na palubovku konsolidovaného súpera a predpokladám, že to nebude veľmi pekný basketbal. Verím, že budeme aj tentoraz úspešní,“ dodal Jendrichovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM