Lenka Fedorová Kultúra

Košické Divadlo hudby: Premiéra Kubo prinesie rockovú hudbu

Zdá sa, že rovina umenia sa v Košiciach posúva na úplne inú úroveň. Producent Miňo Mojžiš sa do premiéry hry Kubo rozhodol zapojiť rockovú hudbu.

Ilustračný obrázok k článku Košické Divadlo hudby: Premiéra Kubo prinesie rockovú hudbu
Zdroj: Archív UVLF/Novotná

Divákov, ktorí sa rozhodnú prísť do Kulturparku na obnovenú premiéru hry Jozefa Hollého Kubo, čaká celkom nové obsadenie. Košické Divadlo hudby sa k tejto slovenskej klasike vracia po takmer dvoch rokoch.

Predstavenie spestrí rocková kapela

Košický skladateľ, inštrumentalista a producent Miňo Mojžiš priblížil dôvod, ktorý ho viedol oprášiť toto predstavenie: „Rozhodli sme sa že sa ku Kubovi vrátime, pretože keď sme ho v roku 2014 premiérovali prvý krát, tak som pre krátkosť času, z finančných a ďalších dôvodov celú hudbu nahral len sám. Postupne dozrel čas, aby sme ho naštudovali tak ako som to pôvodne napísal – pre živú rockovú kapelu a živú ľudovú hudbu“ uviedol.

Podľa Mojžiša je táto verzia so živou kapelou, ale bude musieť ešte chvíľku počkať. Nechcú totiž sľubovať nič, čo by možno nevedeli splniť. „Neviem ako na tom budem v lete zdravotne, či fyzicky budem vládať odohrať tieto predstavenia,“ do­dal.

Kubo má veľký potenciál

Divadlo hudby teraz funguje s novými ľuďmi. Do divadla prišli noví členovia – absolventi konzervatória a Akadémie umení v Banskej Bystrici. „Kubo sa s nimi naštudoval na novo a je to teraz lepšie predstavenie ako bolo“, vraví Miňo. Z hercov účinkujúcich v prvej inscenácii Kuba diváci uvidia iba Zuzku Vilímovú a Michala Balúcha. Zuzka, ktorá pôvodne stvárňovala postavu Aničky už bude hrať.Košáričku a Michal ostal aj v obnovenej premiére Kubom, okolo ktorého sa celý príbeh točí.

„Predstavenie má veľký potenciál, je to pekná a stále aktuálna téma. Vylepšili sme ho a posunuli ďalej. Iné bude kvalitnejším hereckým podaním, kvalitnejším tancom a viac je vystavané s hudbou“, pozýva Mojžiš na pondelkovú premiéru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM