Michal Lendel Kultúra

Košické jarné prázdniny budú nezabudnuteľné: Čo všetko čaká na našich školákov?

Od dnes sa rozbehli jarné prázdniny školákom na východe. Počas nich sa však v Košiciach nikto nudiť nebude. Chystajú sa totiž rôzne akcie a tábory, na ktorých sa zabavia malý, ale aj tí starší, veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Košické jarné prázdniny budú nezabudnuteľné: Čo všetko čaká na našich školákov?
Zdroj: TASR

Jarný prázdninový program v meste Košice tohto roku ponúka rôznorodú paletu aktivít nielen pre všetky deti, ale aj ich rodičov. Ako nám prezradil Dominik Plavka z organizácie KOŠICE – Turizmus, v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi pribudlo viacero nových a netradičných podujatí, ktoré v meste Košice ešte neboli organizované.

Zážitky z divadla i múzea

V Bábkovom divadle na Alžbetinej ulici je pripravený program predstavení pre najmenších, ktorý zabaví a zároveň poučí. Klasické rozprávky, ktoré by malo poznať každé dieťa, sa na divadelných doskách odohrajú v rôznych časových termínoch počas celého obdobia jarných prázdnin. „Medzi repertoár prázdninových predstavení patria diela ako Kozliatka a vlk, Čert a Kača alebo klasická slovenská rozprávka Ako išlo vajce na vandrovku,“ uviedol Plávka.

Pre všetky deti, ktoré majú rady kreslenie a maľovanie je určený Jarný výtvarný kurz organizovaný Múzeom Vojtecha Löfflera. V rámci kurzu sa deti pod odborným vedením precvičia zábavnou formou v rôznych umeleckých technikách a rozvíjaní vlastnej kreativity.

Navyše bude im umožnené prezrieť si prebiehajúce výstavy múzea aj s lektorským výkladom. „Výtvarná škola bude prebiehať od 4. do 7. marca. Kurzy sú rozdelené medzi mladších žiakov (predškolský vek a žiaci 1. stupňa ZŠ) so začiatkom o 10:30 a starších žiakov (žiaci 2. stupňa, stredoškoláci) so začiatkom o 14:00,“ doplnil člen organizácie KOŠICE – Turizmus.

Jedinečná akcia už aj v Košiciach

Počas soboty sa môžu Košičania anávštevníci mesta tešiť na prvý ročník rodinného festivalu Zimomravenie. Ten vdýchne centru Košíc jedinečnú rozprávkovú atmosféru. „Počas celého dňa budú mať rodiny možnosť interaktívnou formou spoznať mesto. Súčasťou programu je atraktívna výstava veteránov, užitočný kurz prvej pomoci a mnoho ďalších sprievodných podujatí,“ priblížil dianie Plavka.

Do programu sú zapojené aj kultúrne inštitúcie s pestrým programom. Vo vybraných expozíciách Východoslovenského múzea, Slovenského technického múzea, Verejnej knižnice Jána Bocatia, Steelparku a ďalších mestských subjektoch sú pripravené interaktívne prehliadky a rôzne sprievodné aktivity. Jarné prázdniny tak predstavujú jedno z vhodných období ako spoznať mesto Košice spoločne so svojimi najbližšími.

Bohatý program sa už rozbehol aj v košickej ZOO, ktorá všetkým deťom prostredníctvom denného prímestského tábora ukáže hadov, kŕmenie rysov či surikát. Pre budúcich gurmánov a šéfkuchárov bola pripravená prázdninová škola varenia, kde si školáci ozrejmia, že varenie nie je nuda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM