Lenka Fedorová Šport Šport

Toto nezažijete hocikde: Vodné lyžovanie na košickom Jazere otvára sezónu!

S otepľujúcim sa počasím prichádza rad aj na vodné športy. Vďaka košickému Jazeru budete môcť zažiť adrenalín na vlastnej koži priamo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Toto nezažijete hocikde: Vodné lyžovanie na košickom Jazere otvára sezónu!
Zdroj: TASR

Po doplnení piesku a menších úpravách na brehu Jazera je na programe zahájenie sezóny vodného lyžovania. Na to, aby ste zažili poriadny adrenalín na vode už nemusíte chodiť k moru. Stačí sa vydať ku košickému Jazeru.

Program plný adrenalínu

Počas zahájenia sezóny vodného lyžovania sa organizátori postarali o bohatý program. 7. máj 2016 bude dňom, keď Jazero otvorí svoje brány pre nadšencov tohto adrenalínového športu.

Od 13:00 do 16:00 hod. je na programe lyžovanie detí a mládeže zadarmo, centrum Haliganda sa postará o zaujímavé workshopy. O 16:00 hod. sa predvedú vodní lyžiari z klubu Trixen na exhibičnej jazde a o 17:00 poteší návštevníkov vystúpenia divadla Haliganda.

Na Jazere môžete zažiť okrem vodného lyžovania aj wakeboard alebo wakeskate na vodnolyžiarskom vleku. Podobný zážitok je možný len na troch miestach na Slovensku. Lyže, dosky, vesty je možné požičať si priamo v areáli.

Najlepší Alexander Vaško ml.

Medzi najznámejšie tváre vodného lyžovania v Košiciach patrí neodmysliteľne Alexander Vaško ml. Za svoje úspechy sa stal v roku 2014 športovou osobnosťou Košíc. Vaško je dôkazom toho, že popularita tohto športu v metropole východu enormne stúpa.

Košické Jazero bude aj tento rok hostiť medzinárodné majstrovstvá vo vodnom lyžovaní GRAND PRIX CABLE SKI, ktoré sa uskutočnia už 8. júla 2016 a potrvajú do 10. júla 2016.

Málokto vie, že k vodnému lyžovaniu mal blízko aj prvý človek vo vesmíre, Jurij Gagarin. Práve on bol jedným zo zakladateľov tohto športu v Sovietskom zväze.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM