Lukáš Zavacký Správy

Košické kúpaliská finišujú s prípravami na sezónu: Poznáme termíny otvorenia!

Sezóna navštevovania kúpalísk onedlho vypukne. A ináč tomu nebude ani v Košiciach. My sme preto zisťovali, kedy otvoria svoje brány.

Ilustračný obrázok k článku Košické kúpaliská finišujú s prípravami na sezónu: Poznáme termíny otvorenia!
Zdroj: TASR

Pre tohtoročnú letnú sezónu sa sprístupnia v plnom rozsahu štyri, jedno bude pravdepodobne v obmedzenom režime.

Ako prvú budú môcť návštevníci využívať Rybu Aničku 11. júna, Triton o šesť dní neskôr a Mestské kúpalisko 18. júna. Dátumy sú však len orientačné, všetko totiž závisí od počasia.

Novinkou bude legendárna Červená hviezda. Národná kultúrna pamiatka sa mala do prevádzky uviesť už v minulom roku, no nakoniec sa stavebné práce predĺžili. „Bude sa otvárať ešte túto letnú sezónu,“ povedala hovorkyňa mesta Košice, Linda Šnajdárová, no konkrétny dátum neprezradila.

Najväčšie otázniky visia nad Mestskou krytou plavárňou (MKP), kde sa má začať rekonštrukcia. Nie je však úplne jasné, či odstávka na nej prebehne.

„Kalkujeme s dvomi alternatívami. Prvá je, že budeme mať sprístupnený vonkajší areál iba s detským bazénom. Druhá je, že nestihneme do plánovaného termínu ukončiť verejné obstarávanie a budeme mať otvorené ako po iné roky. V obidvoch variantoch plánujeme začať od 1. júla,“ uviedol Vladimír Hlivák, riaditeľ MKP.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM