Lenka Fedorová Iné športy

Košické kúpaliská pripravené na sezónu: Najväčšie lákadlá v kocke

Leto je už predo dvermi a mnohí z nás sa už vidia pri vode. Zistili sme, čo všetko nás v tomto roku čaká na košických kúpaliskách.

Ilustračný obrázok k článku Košické kúpaliská pripravené na sezónu: Najväčšie lákadlá v kocke
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám v článku Tešíte sa na leto? PREHĽAD, kedy odštartujú sezónu košické kúpaliská! priniesli prehľad otváračiek všetkých košických kúpalísk. Kým niektoré zostávajú verní osvedčeným atrakciám, iné chystajú zaujímavé novinky. Na čo všetko sa môžeme tešiť tento rok?

Ryba Anička

Ako prvé odštartovalo letnú sezónu kúpalisko Ryba Anička. Na Aničke sú k dispozícii tri bazény, v areáli si môžete zahrať plážový volejbal, vyskúšať si športový rybolov či člnkovanie. Pre deti je k dispozícii Detský svet Tramtária. Ako nás informoval pracovník kúpaliska, v tomto roku tam nedošlo k žiadnym zmenám.

Kúpalisko Mestská plaváreň

„Návštevníkov očakávame s moderným, nerezovým neplaveckým bazénom, ktorý bol daný do prevádzky iba minulú sezónu, spolu aj s atrakciami ako je vodný chrlič, vlny, vodný ježko či šmýkačka pre tých najmenších. V areáli majú deti k dispozícii pieskovisko, preliezku, domček na hranie či iné drobné atrakcie. Pred vchodom do areálu môžu naši návštevníci, vďaka obojsmerným vstupenkám, využiť možnosti detského ihriska s bohatou ponukou atrakcií, fitnes zariadení alebo si užiť prechádzku v parku pri jazere,“ uviedol pre Košice 24 Štefan Ferencz.

Podľa Ferencza je tiež snahou kúpaliska optimalizovať prácu na pokladniach pre urýchlenie vstupu a zriadiť platby prostredníctvom POS terminálu.

Červená hviezda

Návštevníkov čaká moderné prostredie, ktoré bolo uvedené do prevádzky po celkovej rekonštrukcii v roku 2016.

,,Novinkou bude posuvná stena vo vodnopólovom bazéne, čo ale hlavne poteší športovú verejnosť. Pre všetkých návštevníkov by sme ale pobyt chceli spríjemniť spustením výdajne stravy s ponukou aj varených jedál. Vedľa pieskoviska pribudnú drobné atrakcie pre tých najmenších," uviedol Štefan Ferencz.

Triton

Aj kúpalisko, na ktorom sa ako jedinom v Košiciach možno vyblázniť na tobogáne či štvorprúdovej šmýkačke pripravuje niekoľko zaujímavostí. Prekvapenia, ktoré pre návštevníkov chystajú zostávajú zatiaľ tajomstvom.

„V rámci sezóny pripravujeme viaceré novinky pre návštevníkov, ktoré vopred nechceme zverejňovať nakoľko majú byť prekvapením,“ informovali nás z Miestneho podniku služieb.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM