Lukáš Zavacký Správy

Košické kvetinárstva pod náporom: Čo sa na sviatok zosnulých kupuje najviac? FOTO

V kvetinárstvach sa zdržuje viac zákazníkov ako obvykle. Výnimkou nie sú ani Košice. Čo sa tento rok kupuje na miesta zosnulých najviac? My sme to pre vás zistili.

Ilustračný obrázok k článku Košické kvetinárstva pod náporom: Čo sa na sviatok zosnulých kupuje najviac? FOTO
8
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Sviatok všetkých svätých má pohanský pôvod, no jeho hlavnou myšlienkou je spomienka na zosnulých. Návštevy cintorínov, zapaľovanie sviečok a zdobenie hrobov. To všetko možno očakávať na začiatku novembra. Obyvatelia metropoly východu nenechávajú nič na náhodu a už teraz si zaobstarávajú všetko potrebné.

Ako nám prezradili v Amaryllise, ľudia si často vyberajú ich produkty najmä v závislosti obsahu peňaženky. Požiadavky sa vraj oproti iným rokom nezmenili. V prípade potreby však majú aj netradičné vence. Napríklad so slnečnicami. Tieto kruhovité dekorácie zákazníci chcú aj umelé, no predovšetkým živé.

Potvrdila nám to Viktória z kvetinárstva Victor. „Disponujeme širokým výberom. Zákazníci majú radi napríklad vresy a, samozrejme, vence. Tento rok hlavne s čačinou. Niektorí siahajú po rôznych ozdôbkach či tekviciach, ktoré si vystavia niekde doma.“

Matúš zo Zoya Promotion uviedol, čo hľadajú Košičania práve u nich. „Myslím si, že hitom sú aktuálne vence so šiškami či ikebany. Alebo aj rôzne moderné veci z ruží,“ povedal. V každej predajni sa ale vyjadrili, že obľúbené sú stále črepové chryzantémy, ktoré sú pre spomenutý sviatok už možno akousi stálicou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM