Lukáš Zavacký Správy

Košické letisko o krok bližšie svetu: Nová pravidelná linka do Varšavy!

Cestovatelia z Košíc sa už od 30. marca môžu dostať do Varšavy priamo z miestneho letiska. Varšava zas ponúka pojenie s Áziou, či Amerikou.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko o krok bližšie svetu: Nová pravidelná linka do Varšavy!
Zdroj: TASR

Poľské aerolínie LOT dnes zaviedli leteckú linku medzi Košicami a Varšavou. Fungovať bude šesťkrát týždenne s odletom z Košíc o 5:35 a spiatočným letom z Varšavy o 22:35.

„Je to prvýkrát, keď bude spojenie medzi Košicami a Varšavou a vôbec medzi Košicami a poľským mestom. Linka Košice – Varšava ponúka minimálne prestupové časy, to znamená, že keď akýkoľvek podnikateľ nastúpi ráno v Košiciach na letisku, tak už doobeda vie absolvovať prvé biznis meetingy a večer sa vie vrátiť späť,“ povedal primátor Košíc, Richard Raši, ktorý vidí druhý potenciál v turizme, keďže cez Varšavské letisko sa bude dať dostať aj do ďalších 60 destinácii vo svete.

Pozitíva uviedla tiež Iveta Niňajová z organizácie Košice – Turizmus. „Toto spojenie otvára ďalších niekoľko destinácií nielen v Európe, ale v celom svete. Košičania sa môžu veľmi rýchlo dostať do Ázie i Ameriky. Zároveň môžu využiť nové letisko vo Varšave, ktoré je veľmi dostupné. Na jednom podlaží sú všetky brány. Keď človek prestupuje, tak sa vie veľmi rýchlo dostať na prestupový let.“

Prepravu cestujúcich medzi Košicami a Varšavou zabezpečí lietadlo Bombardier Dash Q400 s kapacitu 78 miest. „Let bude trvať hodinu a päť minút,“ doplnil riaditeľ Letiska Košice, Michael Tmej.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM