Lenka Fedorová Rôzne

Košické letisko odštartovalo letnú sezónu: Ucelený ZOZNAM cieľových destinácií

Zdá sa, že o charterové lety je neustále záujem. Za minulé leto vybavili na letisku viac ako stotisíc charterových cestujúcich. Aké sú očakávania na túto sezónu a aké destinácie letisko ponúka? Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko odštartovalo letnú sezónu: Ucelený ZOZNAM cieľových destinácií
Zdroj: TASR

Košické letisko odštartovalo svoju letnú sezónu. Stalo sa tak 7. júna 2016 letom číslo QS1615 českej leteckej spoločnosti Smart Wings na grécky ostrov Rodos.

Minulé leto vybavili viac ako stotisíc charterových cestujúcich

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej predstavil kompletný zoznam charterových destinácií s odletom z Košíc pre letnú sezónu 2016.

„Na výber je spolu 16 prímorských destinácií, konkrétne: Antalya, Izmir (Turecko), Burgas, Varna (Bulharsko), Catania, Lamezia Terme (Taliansko), Ercan (Severný Cyprus), Gran Canaria (Španielsko – Kanárske ostrovy), Heraklion, Rodos, Korfu, Thessaloniki (Grécko), Hurghada (Egypt), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Tirana (Albánsko). Je z čoho vyberať a veríme, že cestovné kancelárie pripravili pre dovolenkárov cenovo atraktívne ponuky,“ priblížil.

V lete 2015 na letisku Košice vybavili takmer 113.000 charte­rových cestujúcich. Na základe aktuálne dostupných informácií by podľa letiska tohtoročná charterová sezóna mala byť viac menej na úrovni tej minulej.

Znížili parkovné o 40%

„My na letisku sme urobili maximum, aby sme dovolenkárom vyšli v ústrety a znížili sme dlhodobé parkovné na letisku až o 40 percent,“ uviedol Tmej a dodal: „Zároveň si uvedomujeme, že cestujúci vyhodnocujú informácie o bezpečnosti v dovolenkových destináciách. Sme radi, že novinári vycestovali aj na Tureckú riviéru. Z ich článkov, fotografií a videí sa verejnosť môže presvedčiť, že Turecká Riviéra je tak ako vlani bezpečnou destináciou, a že služby sú tam stále na tej najvyššej úrovni.“

O niekoľko dní z Košíc prvýkrát na pravidelnej linke odletí globálny dopravca Turkish Airlines, čo je podľa marketingového manažéra letiska Juraja Totha skvelá správa aj pre dovolenkárov.

„Počnúc 16. júnom môžu cestujúci vďaka nesmierne bohatej a cenovo atraktívnej ponuke spoločnosti Turkish Airlines objavovať množstvo zaujímavých destinácií, a to nielen počas letného obdobia, ale celoročne. Maledivy, Maurícius, Madagaskar, Srí Lanka, Dubaj, Thajsko, Malajzia, USA, či Brazília. To všetko a oveľa viac je na dosah s odletom z Košíc so spoločnosťou Turkish Airlines, čo prináša príležitosti ako pre individuálnych cestovateľov, tak aj pre cestovné kancelárie, ktoré môžu významným spôsobom zatraktívniť svoju ponuku,“ uviedol na záver Toth.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM