Správy

Košické lyžiarske strediská hlásia: Chystáme sa začať s technickým zasnežovaním!

V prípade, ak to počasie dovolí, začnú strediská Jahodná a Kavečany s umelým zasnežovaním. Návštevníci sa môžu tešiť na sprevádzkovanie ďalšej časti bežeckej trasy zo strediska Jahodná. Chystajú sa ešte nejaké novinky a aké budú ceny skipassov v lyžiarskych strediskách v okolí Košíc?

Ilustračný obrázok k článku Košické lyžiarske strediská hlásia: Chystáme sa začať s technickým zasnežovaním!
Zdroj: TASR

Na novú lyžiarsku sezónu sa pripravujú v športovo-rekreačných strediskách Jahodná a Kavečany v oblasti Košíc. „Na budúci týždeň hlásia nejaké mínusové teploty, tak sa chystáme začať s technickým zasnežovaním,“ uviedol vedúci oboch stredísk Ján Petróci.

V minulom roku…

Otvorenie prevádzky bude závisieť od vývoja počasia, vítané by bolo ako minulý rok, prví záujemcovia sa vtedy mohli na svahoch lyžovať v polovičke decembra.

Predchádzajúca lyžiarska sezóna bola z hľadiska snehových podmienok podľa Petróciho vynikajúca, keďže napadlo veľa prírodného snehu a nemuselo sa veľa zasnežovať. „Návštevnosť bola možno trochu menšia ako tie lepšie sezóny v minulých rokoch, ale cez niektoré víkendy a týždne okolo vianočných alebo novoročných sviatkov prišlo veľa ľudí, takže bolo to také striedavé,“ zhodnotil.

A aké budú ceny?

Ceny skipassov sa oproti minulému roku nemenia. Ponuka vlekov a zjazdoviek pre lyžiarov bude štandardná ako vlani. „Nejaké špeciálne novinky toho roku nechystáme. Možno spomenúť sprevádzkovanie ďalšej časti bežeckej trasy zo strediska Jahodná, a to až na Lajošku. Mestské lesy zabezpečili rozšírenie lesnej cesty, upravovaná bude približne 9,5 kilometra,“ uviedol Petróci.

V oboch strediskách bude opätovne fungovať detská lyžiarska škola. Prevádzka jednotlivých vlekov, ktorých je celkovo v Kavečanoch deväť a v Jahodnej sedem, bude závisieť od podmienok a návštevnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM