Správy

Lyžiarske strediská v okolí Košíc? Už začali zasnežovať, poznáme ceny skipassov

A je to tu, lyžiarske strediská Jahodná a Kavečany začali s umelým zasnežovaním. Kedy sa môžeme tešiť na pravú zimnú lyžovačku a aké budú ceny skipassov v lyžiarskych strediskách v okolí Košíc?

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarske strediská v okolí Košíc? Už začali zasnežovať, poznáme ceny skipassov
Zdroj: TASR

S umelým zasnežovaním lyžiarskych svahov začali v týchto dňoch v športovo-rekreačných areáloch Jahodná a Kavečany pri Košiciach. Termín otvorenia lyžiarskej sezóny tu bude závisieť od vývoja počasia, vlani sa prví záujemcovia mohli lyžovať v polovičke decembra.

Zasnežovanie 10 – 14 dní…

Technické zasnežovanie spustili v stredu vzhľadom na mínusové teploty.*** „Zasnežovať pri takýchto teplotách, aké sa predpokladajú, že v noci bude len mínus 3 – 4 stupne, treba zhruba 10 – 14 dní,“*** uviedol dnes vedúci lyžiarskych stredísk Ján Petróci.

Predchádzajúca lyžiarska sezóna bola z hľadiska snehových podmienok podľa Petróciho vynikajúca, keďže napadlo veľa prírodného snehu. „Návštevnosť bola možno trochu menšia ako počas lepších sezón v minulých rokoch, ale cez niektoré víkendy a týždne okolo vianočných alebo novoročných sviatkov prišlo veľa ľudí, takže bolo to také striedavé,“ zhodnotil.

Špeciálne novinky sa nechystajú…

Ceny skipassov sa oproti minulému roku nemenia. Ponuka vlekov a zjazdoviek pre lyžiarov bude štandardná ako vlani. „Nejaké špeciálne novinky počas tejto sezóny nechystáme. Možno spomenúť sprevádzkovanie ďalšej časti bežeckej trasy zo strediska Jahodná, a to až na Lajošku. Mestské lesy zabezpečili rozšírenie lesnej cesty, upravovaná bude v dĺžke približne 9,5 kilometra,“ uviedol Petróci.

V oboch strediskách bude opätovne fungovať detská lyžiarska škola. Prevádzka jednotlivých vlekov, ktorých je celkovo v Kavečanoch deväť a v Jahodnej sedem, bude závisieť od podmienok a návštevnosti.

Košické strediská začínajú so zasnežovaním
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM