Lenka Fedorová Rôzne Správy

Košickej učiteľke sa ušlo významnej pocty: Bojuje o titul NAJ učiteľa!

Metropola východu sa teší veľkému úspechu! V prestížnej súťaži o najvyšší titul zabojuje obľúbená košická učiteľka.

Ilustračný obrázok k článku Košickej učiteľke sa ušlo významnej pocty: Bojuje o titul NAJ učiteľa!
Zdroj: TASR

Občianske združenie Adevyk v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a partnerom, Mestským úradom Poprad, vyhlásili v poradí už 11. ročník ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku „Zlatý Amos“. Záštitu nad súťažou prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

„Od 10. do 11. marca 2017 sa uskutočnilo sústredenie semifinalistov v Kežmarských Žľaboch. Do celoslovenského kola postúpilo 15 učiteľov z celého Slovenska. Všetci postupujúci učitelia sa sústredenia zúčastnili,“ uviedla riaditeľka súťaže Renáta Vadásyová.

„Hlavnou úlohou sústredenia bola príprava prvej a druhej súťažnej disciplíny. Prvou súťažnou disciplínou budú videovizitky učiteľov, ktoré budeme nakrúcať so žiakmi priamo v školách a budeme sa ich pýtať, prečo navrhli svojho učiteľa do ankety. Nakrúcanie sa začne 22. marca 2017 po celom Slovensku. Druhá súťažná disciplína je program učiteľa na danú tému a žáner. V tomto ročníku sme pripravili tému európske krajiny,“ priblížila disciplíny riaditeľka súťaže.

Každý učiteľ si vyžreboval krajinu Európskej únie a žáner. Jeho úlohou bude predstaviť divákom a porote dvojminútové vystúpenie. Medzi 15 učiteľmi, ktorí sa dostali do celoslovenského kola žiari aj meno jednej Košičanky.

O titul zabojuje Zuzana Sabolová zo ZŠ Krosnianska 2. V druhej súťažnej disciplíne predstaví svoj program na vyžrebovanú tému science fiction v Nemecku.

Týmto sa však zastúpenie Košičanov nekončí. V internetovom hlasovaní môžu žiaci podporiť aj piatich ďalších košických učiteľov, ktorí sa uchádzajú o titul najobľúbenejší učiteľ. Hlasovať možno za Alenu Csajkovú z Evanjelického gymnázia J.A.Komenského, Mária Ivaneckú, Katarínu Timkovú, Zuzanu Sabolovú a Evu Kitkovú zo ZŠ Krosnianska 2.

Tvárou ankety je Igor Timko, moderátorkou Adela Banášová a hosťom podujatia bude Adam Ďurica. 15. marca začalo hlasovanie o titul Amos sympaťák na internete. Hlasovať môžu žiaci, učitelia ale aj verejnosť.

Súťaž o naj pedagóga sa snaží popularizovať povolanie učiteľ, vyzdvihuje vzťah medzi žiakmi a pedagógmi. Jej cieľom je viesť žiakov k tomu, aby ukázali celému Slovensku svojich učiteľov, ktorí im dávajú do života nie len vedomosti, ale aj dobrú výchovu.

Zlatý Amos získa 3500 Eur, korunu a žezlo (putovná cena), Amos sympaťák získa 1000 Eur (internetové hlasovanie), Zlatá škola získa 1000 Eur (najviac prihlásených učiteľov), Cena Jána Gašperana (spoluzakladateľa ankety na Slovensku) – učiteľ získa 1000 eur, Pedagóg na ktorého sa oplatí spomínať získavajú ocenenie všetci prihlásení učitelia, Naj učiteľ matematiky, fyziky, chémie – každý učiteľ získa po 1000 Eur (cena spoločnosti Slovnaft) a Najlepší príbeh o učiteľovi – 200 Eur (ocenenie pre žiakov).

Titulné foto: Minuloročný víťaz ankety Zlatý Amos

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM