Alexandra Kolínská Futbal

Košickí futbalisti si zahrali na Pasienkoch: Od Slovana sa dočkali poriadnej nahladačky

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava zvíťazili v zápase 16. kola Fortuna ligy 2014/2015 na Pasienkoch nad MFK Košice. Zverenci trénera Jozefa Chovanca nedali žltomodrým šancu a porazili ich s vysokým rozdielom.

Ilustračný obrázok k článku Košickí futbalisti si zahrali na Pasienkoch: Od Slovana sa dočkali poriadnej nahladačky
Zdroj: TASR

Na takmer prázdnych Pasienkoch v chladnom počasí sa začalo opatrne v nie príliš vysokom tempe. Domáci boli o kúsok futbalovejší a kombinačnejší a už v 12. minúte aj gólovo udreli. Dlhý pas Kubíka za obranu v pozícii zaváňajúcej ofsajdom prebral pravý obranca Kolčák, loptu si dobre naviedol a rutinérsky prekonal Stijakoviča. V 18. minúte nebezpečne hlavičkoval Peltier, ktorý sa dostal do náznaku šance aj o šesť minút neskôr, ale náskok domácich nezvýšil. V 27. minúte sa po rýchlej rozohrávke rútil do šance Kubík, no Stijakovič jeho strelu zlikvidoval, a vzápätí išla strela Soumaha vysoko nad. Košice boli stále zatiahnuté, nevedeli sa dostať do šance. A pykali v nadstavenom čase, keď Kubík dostal prihrávku od Žofčáka za obranu a popri brankárovi hostí dostal loptu aj s prispením tyčky za bránkovú čiaru.

Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ale na 3:0 mohol v 52. minúte zvýšiť Niňaj, jeho strela išla tesne vedľa. Košice dostali loptu do siete v 58. minúte, keď sa po rohu dostala k Haskičovi a jeho strela zapadla do siete, no pískal sa ofsajd. V 60. minúte zahrial prítomnú hŕstku divákov Soumah technickou strelou, ale Stijakovič ju bravúrne zlikvidoval. Slovan kontroloval priebeh, hostí do šancí nepúšťal, sám sem tam pohrozil, ale ani on šance netvoril. V 81. minúte po rohu „belasí“ neskoro vybiehali, lopta sa dostala k zakončujúcemu Košičanovi Hukovi, ale Perniš vyrazil na roh. No a z následnej akcie udrel Slovan po rýchlej krídelnej kombinácii Štefánika, ktorý loptu dostal až ku Halenárovi a kanonier domácich už mal úlohu sám pred bránou ľahkú. Stanovil tak konečný rezultát.

Hlasy trénerov

Jozef Chovanec, tréner Slovana: „Rozhodol prvý polčas. Tam sme sa dostali do vedenia a nadobudli pokoj. Do šatne sme dali rozhodujúci druhý gól. V druhom polčase Košice mali väčšiu aktivitu. Sme spokojní s víťazstvom, a to je tak asi všetko.“
Radoslav Látal, tréner Košíc: „Gratulujem súperovi k trom bodom. Predviedli sme odovzdaný výkon, bez agresivity. Hlavne prvý polčas sme odchodili. Slovan si zápas s istotou postrážil. Odchádzame domov s prázdnymi rukami.“

Slovan Bratislava – MFK Košice 3:0 (2:0)

Góly: 12. Kolčák, 45.+1 Kubík, 82. Halenár
Rozhodoval: Michlian
ŽK: Jablonský, Lásik – Ostojič, Huk
951 divákov

Zostavy a striedania

Slovan Bratislava: Perniš – Kolčák, Niňaj, Hudák, Jablonský – Lásik, Štefánik – Žofčák (56. Mészáros), Soumah (64. Halenár), Kubík – Peltier (83. Grendel)
MFK Košice: Stijakovič – Kavka, Ostojič (54. Vancák), Bašista, Šinglár – Korijkov, Huk – Novák, Haskič, Viazanko (65. Skvašík) – Škutka (37. Diaby)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM