Alexandra Kolínská Hokej

Košickí hokejisti odcestovali na turnaj: V zostave chýbajú štyria zranení hráči

V najbližších dňoch sa koná hokejový turnaj v Třinci, ktorého sa zúčastní aj tím HC Košice. Budú si však musieť poriadiť aj bez štyroch dôležitých hráčov, ktorí sa pre zranenia nemohli na turnaji zúčastniť. Prinášame vám aj program zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti odcestovali na turnaj: V zostave chýbajú štyria zranení hráči
Zdroj: TASR

Hokejisti úradujúceho extraligového majstra HC Košice sa v najbližších dňoch predstavia na turnaji v českom Třinci. Zverenci Antona Tomka si postupne zmerajú sily s ruským klubom Severstaľ Čerepovec a českými extraligistami z Třinca a Vítkovíc.

Prvý ročník turnaja s názvom Steel Cup bude hostiť nedávno otvorená Werk aréna. Košičania v nej odohrajú zápasy proti Čerepovcu a domácemu Třincu. Proti Vítkoviciam nastúpia v piatok v ostravskej ČEZ aréne. „Zápasy odohráme tri dni po sebe bez oddychu, bude to teda veľmi náročné a vyčerpávajúce. Sme oslabení o niekoľkých zranených hráčov, ale na druhej strane dostanú príležitosť juniori a hráči, ktorí zatiaľ hrali menej. Na turnaji by sa mal zapojiť do hry už aj Martin Štrbák,“ uviedol tréner Tomko pre hckosice.sk.

Tím slovenského majstra odcestoval do Třinca už v utorok. Tréner východniarov nebude mať k dispozícii kompletný káder. Pre zranenie necestovali do Třinca štvorica Sojčík, Lapšanský, Češík a Macejko. Košičania zatiaľ v príprave na novú sezónu odohrali tri zápasy. Po prehrách s Martinom (2:3) a Slovanom Bratislava (1:3) remizovali vo Zvolene 2:2.

Program turnaja Steel Cup v Třinci a Ostrave:

Utorok, 12. augusta 18:00 HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Steel
Streda 13. augusta 18:00 Severstal Čerepovec – HC KOŠICE
Štvrtok, 14. augusta 15:00 HC Vítkovice Steel – Severstal Čerepovec
Štvrtok, 14. augusta 19:00 HC Oceláři Třinec – HC KOŠICE
Piatok, 15. augusta 14:00 HC Oceláři Třinec – Severstal Čerepovec
Piatok, 15. augusta 17:00 HC Vítkovice Steel – HC KOŠICE (v Ostrave)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM