Lenka Fedorová Rôzne

Košickí maturanti ukázali kreativitu: Ich netradičné tablá na Hlavnej pútajú pozornosť, FOTO

Máj je okrem mesiaca lásky aj mesiacom, keď ulice miest zapĺňajú maturanti. Tí sa už horlivo pripravujú na ústnu časť maturitnej skúšky, avšak ich tablá zdobia výklady obchodov na Hlavnej.

Ilustračný obrázok k článku Košickí maturanti ukázali kreativitu: Ich netradičné tablá na Hlavnej pútajú pozornosť, FOTO
Zdroj: TASR

Maturanti sa rok, čo rok predbiehajú v tom, kto vytvorí najoriginálnejšie či najzaujímavejšie maturitné tablo, ktorým sa budú pýšiť vo výkladoch obchodov. Nezaostávajú ani tí košickí, a tak našu Hlavnú ulicu zdobia tablá od najfarebnejších až po tie najnetradičnejšie, pri ktorých sa pozastavuje nejeden našinec či návštevník.

Na tablách môžeme nájsť okrem zaujímavého dizajnu aj netradičné motto, ktoré svedčí o „zlatých časoch študentských“. Maturanti zo 4.B z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského si na svoje tablo pridali nápis „To nebola trieda, to bola rodina.“

Trieda 5. SB z Gymnázia Park mládeže sa zas nechala inšpirovať známym filmom Forrest Gump, a tak ich tablo zdobí známa scéna z filmu, keď herec Tom Hanks ako Forrest Gump sedí na lavičke. Maturanti z Oktávy B z Gymnázia M.R. Štefánika zas svoje tablo obliekli do štýlu retro a uložili ho do starého televízora.

Niektorí si svoje fotky povešali na reťaze, iní sa nechali motivovať svetovými stavbami, ako napr. Eiffelovou vežou či hodinami Big Ben. Iní zas stavili na krásu metropoly východu a pozadie ich maturitného tabla tak zdobí nádherná fotografia Košíc. Žiaci zo Strednej odbornej školy veterinárnej sa preukázali tým, čo ich najviac vyznačuje, a to znakom veterinárov.

Všetky tieto maturitné tablá majú svoj jedinečný šmrnc, avšak majú aj niečo spoločné. Blížia sa maturity a stovky maturantov tak ukončia jednu životnú etapu. Tie najzaujímavejšie výtvory košických maturantov si pozrite v našej galérii.

Foto: Ilustračné

Košickí maturanti umiestnili tablá do výkladov obchodov na Hlavnej
25
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM