Ľubomíra Karmanová Krimi

Košickí policajti nekompromisne: Takto skončili desiatky opitých vodičov

Alkohol za volant nepatrí. Štatistické ukazovatele každoročne potvrdzujú, že alkohol je jedna z hlavných príčin dopravných nehôd. Nehovoriac o „hazardéroch“, ktorí sa odvážia sadnúť za volant nie len opití, ale zjavne nepotrebujú podľa nich ani vodičské oprávnenie.

Ilustračný obrázok k článku Košickí policajti nekompromisne: Takto skončili desiatky opitých vodičov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Policajti v Košickom kraji, podľa slov krajského policajného hovorcu Alexandra Szabóa, aj za uplynulý mesiac /september/ počas dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, vykonali množstvo kontrol pri ktorých zistili celkom 54 prípadov požitia alkoholických nápojov vodičmi motorových a nemotorových vozidiel, celkovo išlo o 34 vodičov a 20 cyklistov.

„Počas uplynulého víkendu (9.-11.10.) sme na cestách v Košickom kraji zaznamenali zvýšený počet takto alkoholom potužených vodičov. Celkovo bolo zistené požitie alkoholu u 12-tich vodičov motorových vozidiel, u ktorých bola nameraná hodnota od 1,25 do 2,94 promile. Polícia voči takýmto vodičom zakročuje nekompromisne,“ uviedol hovorca.

Ako dodal, všetci vodiči po zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia a obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im v prípade dokázania viny pred súdom hrozí až ročné väzenie. „Je zrejmé, že vzhľadom aj na tento počet vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu je zo strany polície i naďalej potrebné vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a s tým súvisiace kontroly zameriavané na odhaľovanie takto nezodpovedných vodičov,“ dodal Szabó.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. „Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ apeluje na účastníkov cestnej premávky Szabó.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM