Alexandra Kolínská Samospráva

Košickí poslanci žiadajú primátora o zvolanie rokovania: Chcú jedinú tému - rekonštrukcie tratí!

Skupina poslancov Mestského zastupiteľstva v Košiciach požiadala primátora Richarda Rašiho, aby zvolal neplánované rokovanie zastupiteľstva. Jediným bodom má byť podľa nich rekonštrukcia električkových tratí v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košickí poslanci žiadajú primátora o zvolanie rokovania: Chcú jedinú tému - rekonštrukcie tratí!
Zdroj: TASR

Poslanci dostali pred pár dňami pozvánku z magistrátu, v ktorej bolo oznámené, že vo štvrtok 23. júla majú možnosť stretnúť sa so zhotoviteľom stavby. Ten ich mal informovať o aktuálnom stave rekonštrukčných prác projektu Integrovanej koľajovej dopravy (IKD). Stretnutie však odmietli.

„Nakoľko poslanci ako jednotlivci nemajú možnosť rokovať a uznášať sa, je pre nás takýmto spôsobom zvolané stretnutie úplne zbytočné,“ dôvodí skupina poslancov s tým, že o tom chcú rokovať na riadne zvolanom rokovaní.

„Poslanci dostali mandát Košičanov a preto očakávame, že keď majú možnosť na stretnutí so zástupcami zhotoviteľov dostať podrobné informácie, tak ju využijú a budú občanov a svojich voličov objektívne informovať. Zároveň nám jeden zo signatárov tejto výzvy oznámil, že jeho meno bolo zneužité. Nevedel o nej a od tejto iniciatívy sa dištancuje,“ uviedla v reakcii hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová. Dodala, že mesto ich iniciatívu nepovažuje za profesionálny dialóg, „v ktorom by z ich strany išlo naozaj o dobro občanov.“

Žiadosť primátorovi adresovalo 12 poslancov, piati nezávislí a siedmi poslanci Pravého poslaneckého klubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM