Alexandra Kolínská Krimi

Košickí pyrotechnici v akcii: Našlo sa 140 kusov munície, granát museli zneškodniť na mieste!

Košickí policajní pyrotechnici mali plné ruky práce. Na Dargove zaistili viac ako 140 kusov povojnovej munície. Nakoľko mal jeden z ručných granátov poškodenú poistku, museli ho na mieste zneškodniť.

Ilustračný obrázok k článku Košickí pyrotechnici v akcii: Našlo sa 140 kusov munície, granát museli zneškodniť na mieste!
Zdroj: Policajný zbor SR

V nedeľu dopoludnia polícii oznámil muž (45), že v lesnom poraste za pomníkom Dargov v katastri obce Košický Klečenov okres Košice-okolie, našiel muníciu z obdobia II. svetovej vojny. Do príchodu pyrotechnikov miesto nálezu zabezpečila policajná hliadka proti neodbornej manipulácii.

„Policajní pyrotechnici zaistili 112 kusov delostreleckých mín kalibru 82 mm, 17 kusov delostreleckých granátov kalibru 75 mm, 8 kusov ručných granátov RG 42, 3 ks delostreleckých mín kalibru 107 mm, delostrelecký granát kalibru 105 mm a delostrelecký granát kalibru 50 mm. Následne nájdenú muníciu prevzali na zneškodnenie,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Ako ďalej uviedla, vzhľadom na to, že jeden ručný granát mal poškodenú dopravnú poistku a manipulácia s takýmto granátom je obzvlášť nebezpečná, policajní pyrotechnici za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení granát zlikvidovali na mieste nálezu.

Polícia upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. „Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158,“ dodala Mésarová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM