Rôzne

Košickí školáci idú makať: Vyskúšajú si povolania dospelých

Vyskúšať si rôzne profesie budú môcť detskí záujemcovia v Prvom detskom meste povolaní, ktoré v stredu 30. apríla otvoria v košickom nákupnom centre na Námestí osloboditeľov. Expozícia predstavuje vzdelávací program pre školákov od šiestich do 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Košickí školáci idú makať: Vyskúšajú si povolania dospelých
Zdroj: TASR

„Deti sa naučia, ako funguje reálny život a povolania v ňom, nazrú do zákulisia stredných škôl, povolaní, vyskúšajú si prácu predavača, logistu, zdravotnej sestry, energetika, elektrotechnika, stavbára či mechanika,“ informovala Marcela Kulifajová, predsedníčka občianskeho združenia Eduplex, ktoré mesto povolaní prevádzkuje.

V rámci edukačného projektu tak môžu deti spoznať rozmanité formy sebauplatnenia v pracovnom svete dospelých. Prostredníctvom konkrétnych povolaní sa praktickým spôsobom oboznamujú s rôznymi profesiami, ktoré prezentujú jednotlivé firmy.

V rámci projektu je mesto rozšírené o prezentáciu stredných odborných škôl a spoluprácu s vysokými školami. V pláne je aj kariérne poradenstvo pre verejnosť. „Bude tu veľa podporných podujatí s témou voľba povolania a výberu vhodnej strednej odbornej školy, ako interaktívne tematické workshopy, besedy či kreatívne dielne pre deti a rodičov,“ dodala Kulifajová.

Putovnú expozíciu v košickom obchodnom centre otvoria v stredu o 11:00 hodine, trvať bude do 30. septembra 2014. Realizuje sa pod záštitou primátora Košíc Richarda Rašiho, odborným garantom je Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR. V roku 2013 dostal projekt Národnú cenu kariérneho poradenstva. V Košiciach sa brány Prvého detského mesta povolaní otvoria po Bratislave a Žiline štvrtýkrát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM