Správy

Vodiči, neprehliadnite: Križovatku Žižkova–Štúrova–Kuzmányho čiastočne uzavrú

Informácie, o ktorých je dobré vedieť vopred. Známu frekventovanú košickú križovatku Žižkova–Štúrova–Kuzmányho čiastočne uzavrú. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, neprehliadnite: Križovatku Žižkova–Štúrova–Kuzmányho čiastočne uzavrú
Zdroj: TASR

Spoločnosť Eurovia SK, ktorá modernizuje košické električkové trate chcela pôvodne uzavrieť spomínanú križovatku úplne, Mesto Košice ako investor s tým však nesúhlasilo.

Dohodli sa

Viceprimátor Martin Petruško, ktorý bol na včerajšom ( 17. 5. 2018) kontrolnom dni spolu s riaditeľom magistrátu Pavlom Lazúrom, požiadal zhotoviteľa diela už minulý týždeň o prehodnotenie možností a nájdenie iného riešenia, zhotoviteľ diela to akceptoval. Práce na nových inžinierskych sieťach v uvedenom úseku mali byť najprv rozdelené do troch etáp, nakoniec budú etapy iba dve.

Prvá začne v sobotu (19. 5. 2018) ráno čiastočnou uzáverou križovatky Žižkova – Štúrova – Kuzmányho, trvať by podľa radnice mala maximálne tri týždne, dopravné obmedzenia pre motoristickú verejnosť však budú v rámci možností iba minimálne.

„Križovatka ostane pre osobné motorové vozidlá aj prostriedky mestskej hromadnej dopravy prejazdná, bude tam len jedno, a podľa môjho názoru v danej situácii len minimálne dopravné obmedzenie, ktorému sa z dôvodu charakteru prác v križovatke nijako nedalo vyhnúť. Motoristi jazdiaci zo smeru od Steel arény do centra mesta nebudú môcť odbočiť vpravo do Žižkovej ulice," uviedol riaditeľ košického závodu Eurovia SK, Štefan Bálint.

Podľa dopravného inžiniera Pavla Titla, vjazd do križovatky zo Žižkovej ulice bude v jednom jazdnom pruhu, z dôvodu prác na stredovom ostrovčeku tu bude vytvorený na komunikácii náhradný koridor pre peších. Cestná svetelná signalizácia bude vypnutá.

Viac pozorní

Petruško požiadal zhotoviteľa diela, aby našiel iné riešenie ohľadom uzávery križovatky najmä preto, aby boli dopravné obmedzenia pre vodičov ale i chodcov na tomto jednom z najvyťaženejších mestských dopravných uzlov čo najmenšie.

„Pre mesto bolo celkové uzavretie križovatky absolútne neprijateľné, lebo by to mohlo veľmi skomplikovať dopravu v celých Košiciach. Som preto rád, že Eurovia, dopravný inžinier Pavel Titl, dopravná polícia a ďalší zainteresovaní našli vhodné riešenie problému, chcem sa im za to poďakovať. Košickú motoristickú verejnosť, ako aj ďalších účastníkov cestnej premávky chcem poprosiť, aby boli na križovatke i v jej okolí viac pozorní, opatrní, a voči sebe navzájom a chodcom tolerantní a ohľaduplní, za čo sa im chcem takisto všetkým vopred veľmi pekne poďakovať," zdôraznil viceprimátor.

Zmena organizácie dopravy v súvislosti s čiastočnou uzáverou križovatky Žižkova – Štúrova – Kuzmányho bude riadne vyznačená dočasným dopravným značením, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM